Välj förpackningsstorlek enligt hundens vikt

Nutrolin®-seriens produkter till hunden

Visst har du bekantat dig med hur länge Nutrolin®-produkterna håller efter att de öppnats? Hållbarheten är tre eller fyra månader beroende på produkten och därför är det viktigt att välja rätt förpackningsstorlek.

De flesta av våra produkter finns i två storlekar. Välj den storleken som din hund hinner förbruka inom den angivna hållbarhetstiden. Nutrolin® SKIN & COAT, PUPPY & MOM och SENIOR håller i fyra månader efter att de öppnats. Nutrolin® SPORT och HIP & JOINT håller i tre månader efter att de öppnats.

Nutrolin®-tillskott till riktigt små hundar

Ifall du har en riktigt liten hund går det åt väldigt lite av Nutrolin®-produkterna om dagen. Även om du valt den mindre förpackningen går den inte åt tillräckligt snabbt ifall hunden bara väger något kilo. I dessa fall kan du frysa ner hälften av Nutrolin®-flaskans innehåll och använda oljan i två omgångar.

Frys ner oljan i en ren flaska eller burk. Då du tar fram oljan ur frysen låter du den sakta tina upp i rumstemperatur. Rör sedan försiktigt om så att oljans konsistens återställs och förvara den upptinade oljan i kylskåpet.

Ifall du är osäker på vilken storlek eller produkt som passar din hund bäst så hjälper vi dig gärna att välja rätt.

499.00kr999.00kr
269.00kr699.00kr
199.00kr699.00kr
229.00kr599.00kr
269.00kr699.00kr

Varför är hållbarheten viktig?

Speciellt fiskoljans omega-3 fettsyror oxideras (dvs. härsknar) lätt. Oxiderade fettsyror har en skadlig inverkan på speciellt valpen, skelettets utveckling och på immunförsvaret (Turek m.fl. 2003). Oxiderad olja är inte heller hälsosamt för den fullvuxna hunden, för att inte tala om den påfrestning oxiderad olja orsakar hos äldre hundar eller hos sporthundar.

Bakom Nutrolin®-produktutvecklingen står Mikko Griinari som är doktor i husdjursnäring. Han har i samarbete med forskarna på Danmarks Tekniske Universitet utvecklat Nutrolin®-näringsoljornas oxidationsförsvar (Griinari m.fl. 2016).

Tack vare utvecklingsarbetet håller Nutrolin®-oljorna mot oxidation bättre än vanliga lax- och fiskoljor eller koncentrerad fiskolja. I tabellen kan du se hur olika typer av fiskolja påverkas av oxidation. Av Nutrolin®-produkterna hade vi Nutrolin® SENIOR med i undersökningen, men alla våra fiskoljebaserade produkter har samma skydd som SENIOR.

Tilläggsskydd av metallflaska

Alla Nutrolin®-oljor förpackas i metallflaskor som inte släpper igenom ljus eller syre. Då oljorna tappas på flaskor ersätts syret som bildas på oljans yta med kväve innan korkning. Syre är nämligen tillsammans med ljus fettsyrornas värsta fiende. Plast är ett dåligt förpackningsmaterial för olja eftersom plast snabbt släpper igenom ljus och syre, och oljan härsknar. Färgat glas är en aning bättre än plast på denna punkt, men då finns det en stor risk för att flaskan går sönder. 

Nutrolin®-produkterna har ett effektiv skydd mot oxidering, men ingen olja står mot oxidering i evighet. Därför har vi angett hur länge Nutrolin®-oljorna håller toppkvalitet efter att de öppnats.

KÄLLOR

* Griinari, M., Raagaard Thomsen, B. & Jacobsen, C. (2016). Improving oxidative stability of liquid fish oil supplements for pets. International Symposium on Lipid Oxidation and Antioxidants. 5-7 June 2016, Porto, Portugal.

* Turek, J.J., Watkins, B.A., Schoenlein, I.A., Allen, K.G.D., Hayek, M.G., & Aldrich, C.G. (2003). Oxidized lipid depresses canine growth, immune function and bone formation. Journal of Nutritional Biochemistry 14: 24-31.

Flaskor på Nutrolin fabriken

2 tankar om “Välj förpackningsstorlek enligt hundens vikt

  1. Mona Lindström says:

    Hur introducerar jag oljan utan att de blir lösa i magen ( hund). Köpte för att skydda trampdynorna vid jakt.

    • Nutrolin® says:

      Det är ovanligt att hunden reagerar på Nutrolin®-produkterna med lös mage även om hunden direkt ges full dos. Vid behov går det ändå även bra att försiktigt fasa in hunden på produkten och då går det bra att t.ex. börja med 1/3 av den rekommenderade dosen och sedan höja successivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.