”Vår valp fick diagnosen osteokondros (OCD)”

Aurora och hunden Namu

Då den amerikanska bulldoggen Namu var sex månader gammal diagnostiserades hon med osteokondros (OCD) i båda boglederna. Kort därefter opererades båda boglederna. Idag är Namu två år gammal och hon är full av livsglädje och lever ett bra hemma- och hobbyhundsliv.

Kosttilskott till hunden med OCD

Då Namu diagnostiserades med OCD poängterade veterinären att Namu behöver tillskott av speciellt glukosamin och kondroitin resten av sitt liv. Namus ägare Aurora Renwall berättar: ”Jag trodde först att dessa var receptbelagda mediciner, men det klarnade snabbt att det var frågan om kosttillskott som stödjer hälsan. Jag började leta efter information om dessa tillskott och hittade flera olika alternativ. Jag jämförde priser och olika produkter, och slutligen var det finländska Nutrolin® HIP & JOINT som kändes överlägset bäst.”

Aurora fortsätter: ”Efter Namus operation var vi noggranna med att följa veterinärens anvisningar och slutresultatet blev väldigt bra. Namu är lika lycklig som vilken annan hund som helst. Tack vare den tidiga diagnosen, operationen, kosttillskotten och en lämplig mängd motion lever Namu ett smärtfritt, normalt hundliv.”

Om du kan lite finska kan du läsa mer om Aurora och Namu på Auroras finska blogg. Så här glad är Namu idag:

Visste du detta om ledproblem?

Då hunden diagnostiseras med artros eller andra ledproblem rekommenderar veterinären vanligtvis fiskoljans omega-3-fettsyror och näringsämnen för lederna. De mest undersökta ledtillskotten är glukosamin och kondroitinsulfat. Bakgrunden till rekommendationen finns i WSAVA:s (World Small Animal Veterinary Association) rekommendation från år 2014 som baserar sig på undersökningar.

Nutrolin® HIP & JOINT är en unik, samverkande produkt. Dagsransonen för exempelvis en 20-kilograms hund innehåller till och med 1400 mg omega-3-fettsyror och 1100 mg näringsämnen för lederna. Fiskoljans och ledtillskottens samverkan är effektivare än separata preparat. Tillsammans minskar de bevisligt inflammationer och smärta i lederna. Då smärtan försvinner börjar hunden röra på sig mer. Och eftersom rörelse är medicin för lederna, förbättras hundens livskvalitet. Det går även ofta att minska användningen av smärtstillande medicinering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.