Rätt mängd E-vitamin till sporthunden

Hunden behöver E-vitamin, men en för hög dosering är skadlig för hunden. Sporthunden har ett större behov av E-vitamin än hemmahunden, men samtidigt kan för mycket E-vitamin göra sporthunden långsammare.

Hunden får en trygg mängd E-vitamin ur Nutrolin®-produkterna

Nutrolin®-produkterna förser hunden med rätt fettyror och dessutom med en tillräcklig och trygg mängd naturlig E-vitamin. Vi rekommenderar att du inte ger av ett separat E-vitamintillskott då hunden får av Nutrolin®-produkterna. En för hög halt E-vitamin kan nämligen vara skadlig.

Syntetisk eller naturlig E-vitamin till hunden?

Det finns både syntetisk och naturlig E-vitamin. Naturlig E-vitamin är 1,5 gånger effektivare än syntetisk. Den naturliga E-vitaminen vi använder i alla Nutrolin®-produkter går under namnet d-alfa-tokoferol (termen vi använder på våra förpackningar) eller RRR-alfa-tokoferol. Syntetisk E-vitamin har formen dl-alfa-tokoferol och den går även under namnet all-rac-alfa-tokoferol.

Alla Nutrolin®-produkter innehåller minst lika mycket E-vitamin som vetegroddsolja, som i sin tur är naturens starkaste källa för E-vitamin. E-vitaminen vi använder har samma naturliga form som den i vetegroddsolja har och därför upptas den till fullo.

En för hög dos E-vitamin skadar hunden

Arleigh Reynolds som både är en välkänd forskare i hundens näringslära och en draghundstränare har konstaterat att doseringen av E-vitamin och andra antioxidanter ska hållas på en rimlig nivå. För höga doser av antioxidanter minskar nämligen kroppens egen produktion av antioxidanter. Reynolds framhåller dessutom att E-vitamin tävlar med de andra fettlösliga vitaminernas (A, D, K) upptag i kroppen. En hög nivå av E-vitamin kan därmed påverka upptaget av de andra nödvändiga vitaminerna. Brist på exempelvis K-vitamin orskar blodkoagulationsrubbningar.

Doseringen av E-vitamin har även studerats hos greyhounds. Höga doser av E-vitamin gjorde greyhoundarna långsammare (Hill m.fl. 2001). Detsamma gäller troligtvis även exempelvis agilityhundar och andra bruks- och arbetshundar som tränar eller jobbar hårt.

Då du ger av Nutrolin®-produkterna ger du samtidigt en trygg och effektiv mängd E-vitamin till din hund.

Nutrolin Sport® är rätt kosttillskott till arbets-, bruks- och sporthunden. Omega-3 EPA och DHA, E-vitamin och astaxantin

Den aktiva hunden behöver E-vitamin, men även EPA och DHA samt astaxantin

E-vitamin är endast en liten del av de näringsämnen den aktiva hunden behöver. Förutom E-vitamin behöver sport- och arbetshunden även tillskott av fiskoljans omega-3 EPA- och DHA-fettsyror samt antioxidanten astaxantin.

Fiskoljans omega-3-fettsyror (EPA och DHA) hjälper kroppen att reparera de vävnadsskador som uppstår vid hård påfrestning. Fettsyrorna gör detta genom att dämpa de inflammationer som uppstår då hunden återhämtar sig. Då kroppen får hjälp att dämpa dessa inflammationer kan hunden återhämta sig snabbare efter prestation. Detta betyder att hunden kan ge sitt allt även under långa arbetspass eller under en lång tävlingsdag eller -helg utan ökad risk för skador. En trött kropp som inte återhämtat sig tillräckligt höjer nämligen alltid risken för skador.

E-vitamin skyddar den aktiva hundens muskler, senor och leder. Astaxantin är i sin tur naturens starkaste antioxidant som hjälper till att skydda muskelcellerna och stödja immunförsvaret.

Kosttillskott till agilityhunden

Ett mångsidigt kosttillskott till den aktiva hunden

Nutrolin SPORT®-näringsoljan är en unik kombination av fiskoljans omega-3-fettyror tillsammans med naturlig E-vitamin och astaxantin. SPORT innehåller 200 mg/ml omega-3-fettsyror, 10 mg/ml E-vitamin och 200 μg astaxantin. I jämförelse med exempelvis laxolja innehåller SPORT 3 gånger mer omega-3 EPA- och DHA-fettsyror och 33 gånger mer astaxantin. Dessutom innehåller SPORT rikligt med tillsatt, naturlig E-vitamin som laxolja inte alls innehåller.

Nutrolin® SPORT stödjer sport- och arbetshundens prestationsförmågan. Produkten skyddar även hunden från smärta efter en hård arbetsdag samt hjälper hunden att återhämta sig snabbare efter prestation.

Tinos bogskada med artros hålls symptomfri med rätt kosttillskott

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

#nutrolinlife

BESTÄLL VÅRT NYHETSBREV OCH FÅ

10% rabatt

           Var bland de första som får veta om våra exklusiva produkter, nyheter och kampanjer.

Observera att koden är bunden till din e-postadress. Gör därför beställningen med samma e-postadress som du beställt koden på för att du ska kunna utnyttja rabatten. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.