Olika fettsyror möter olika behov i hundens kost

Olika fettsyror för olika behov

Det är skillnad på fettsyror och fettsyror. För att exempelvis förstärka hudens naturliga skydd behöver kroppen omega-6-seriens fettsyror medan den inflammation som uppstår i leder med artros dämpas med hjälp av vissa av omega-3-seriens fettsyror. Ifall alla nyttiga fettsyror skulle blandas ihop i en och samma flaska så skulle effekten inte vara lika bra som hos skräddarsydda produkter för specifika behov. De olika fettsyrorna tävlar nämligen mot varandra i kroppens ämnesomsättning.

Omega-6-seriens fettsyror är viktiga för hundens hud, päls, klor och trampdynor

Essentiella fettsyror, speciellt omega-6 linolsyra, upprätthåller hudens naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. Om ett djur inte får tillräckligt mycket linolsyra blir huden torr och mjällig, hårfällningen ökar och risken för bakterie- och jästsvampsinfektioner blir större.

En barriärfunktion som fungerar dåligt kan stärkas med en näringsolja som innehåller förutom omega-6 linolsyra även alfa-linolensyra (omega-3 SDA) samt naturliga tokoferoler (alfa-tokoferol, dvs. E-vitamin och beta-, gamma- och delta-tokoferoler). Nutrolin® SKIN & COAT är en patenterad näringsolja som innehåller alla dessa näringsämnen som huden behöver.

Nutrolin® SKIN & COAT innehåller inte fiskolja eftersom fiskoljans fettsyror tar ut en del av effekten av de vegetabiliska oljornas fettsyror.

Linolsyra och alfa-linolensyra är essentiella fettsyror – djur kan inte producera dessa fettsyror men växter kan. Djur måste därför få de essentiella fettsyrorna ur kosten.

Tass-salva är inte den bästa lösningen på hundens tassproblem

Vilka uppgifter har fiskoljans omega-3-fettsyror i hundens kost?

DHA och EPA är två viktiga omega-3-fettsyror som finns speciellt i fiskolja. Brist på DHA försämrar hjärnans, nervsystemets och ögonens utveckling. Brist på DHA kan även försvaga utvecklingen av djurens viktiga luktsinne. EPA-fettsyrans viktigaste uppgift är i sin tur att dämpa och släcka inflammationer.

I Nutrolin®-serien ingår det fyra fiskoljebaserade produkter till hundar. Varför fyra och inte en? Eftersom fiskoljans olika omega-3-fettsyror har olika uppgifter i kroppen har vi tagit fram skräddarsydda produkter där både fettsyre- och antioxidantsammansättningarna är optimerade för att möta hundens specifika behov. En valps behov skiljer sig nämligen åt från exempelvis seniorhundens behov.

Bordercollie

De fyra fiskoljebaserade Nutrolin®-produkterna till hunden

Nutrolin® PUPPY & MOM är rik på omega-3 DHA och naturlig E-vitamin för att stödja utvecklingen av valpens hjärna, ögon och luktsinne. Hundvalpen får en stor del av den mängd DHA som den behöver under fostertidens sista tredjedel (då valpen fortfarande är i livmodern) och under digivningstiden ur modersmjölken. Därför är det viktigt att avelstikens kost kompletteras med olja som innehåller DHA. Efter avvänjning ges PUPPY & MOM till valpen upp till 12 månaders ålder.

Nutrolin® SENIOR innehåller rikligt av speciellt omega-3 EPA, naturlig E-vitamin och ubikinon (Q10) för att stärka kroppens försvarsmekanismer. En kronisk s.k. låggradig inflammation ökar då djur åldras. Ett inflammationstillstånd i ämnesomstättningen och tillhörande oxidativ stress leder till att åldringsprocessen framskrider snabbare. Med hjälp av omega-3-fettsyror och antioxidanter går det att mildra de förändringar som sker då kroppen åldras.

Nutrolin® SPORT innehåller fiskoljans alla viktiga fettsyror: ETA, EPA, DPA och DHA, samt E-vitamin i dess naturliga form (d-alfa-tokoferol) och astaxantin, naturens kraftigaste antioxidant. Då hundens kropp återhämtar sig från hård ansträngning, så som från jakt eller sport, belastas kroppen av en låggradig inflammation och av oxidativ stress. Dessa visar sig i form av muskelvärk och trötthet. SPORT stödjer kroppens återhämtning genom att släcka inflammationer och dämpa oxidativ stress.

Fiskoljan i Nutrolin® HIP & JOINT innehåller i minimum 280 mg/ml inflammationsdämpande omega-3-fettsyror: ETA, EPA, DPA och DHA. Artros är en sjukdom där lederna förslits. Denna förslitning snabbas upp av inflammationer. HIP & JOINTs omega-3-fettsyror, tillsammans med produktens tabletter med bl.a. glukosamin och kondroitin, dämpar den inflammation som uppstår i leder med artros. Därför har HIP & JOINT visat sig vara effektiv som stödvård till den medicinska vården av artros.

449.00kr898.00kr
229.00kr619.00kr
389.00kr
179.00kr349.00kr
199.00kr529.00kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

#nutrolinlife

BESTÄLL VÅRT NYHETSBREV OCH FÅ

10% rabatt

 Var bland de första som får veta om våra exklusiva produkter, nyheter och kampanjer.

Observera att koden är bunden till din e-postadress. Gör därför beställningen med samma e-postadress som du beställt koden på för att du ska kunna utnyttja rabatten. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.