Dressyrhästen Rex fick hjälp mot sina hudproblem

Dressyrhästen Rex fick hjälp mot sina hudproblem

”Rex heter officiellt Rex Af Mosevangoch är en dansk oldenburgare. Rex är född år 2004 och han var en stamboksförd hingst ända tills han var sju år gammal. Idag är han en vallack och han kom till mig år 2015. Jag köpte honom då jag gick ut gymnasiet och min tränare sade direkt att Rex är en känslig och krävande häst.” berättar hästens ägare Linnea Raaska.

Linneas tränare hade rätt, Rex var väldigt känslig både i kropp och själ. ”Den första sommaren hade Rex alltid ett bälte kring midjan/sidorna för huden höll inte överhuvudtaget för att skänkeln rörde vid hans sida utan huden sprack genast upp. Rex fick ofta knölar då han hade svettats och knölarna blev fler speciellt under vintern. Jag provade allt. Han fick zink och biotin som tillskott. Jag vadderade även med fårskinn. Vanlig rapsolja hjälpte inte då Rex inte har problem med att upprätthålla sin muskelmassa och jag ville inte se honom bli fet. Jag provade även linfröolja under en tid men oljan gav ingen hjälp” säger Linnea.

Rex fick hjälp mot sina hudproblem med Nutrolin

Från svåra hudproblem till välmående hud

I början av hösten 2016 blev symptomen radikalt värre och Rex blev väldigt nervös av sig. Alla täcken kliade och hästen fick knölar överallt. Rex tyckte inte heller längre om att bli ryktad. Då tog Linnea upp problemet med en av stallets bästa hästskötare, Emma Ikäheimo. Av Emma fick Linnea ett stort stöd och mycket hjälp. Emma rekommenderade att Linnea skulle prova ge av Nutrolin® HORSE Skin & Coat-näringsoljan till Rex.

”Rex har har fått av hudoljan nu regelbundet ända från hösten 2016, ca en halv deciliter om dagen. Huden spricker inte längre upp vid sidorna, pälsen skiner och Rex har inte längre problem med att täckena skulle klia. Tidigare kliade hans täcken så mycket att det var svårt att klä dem på honom. Idag är det inga problem och jag kan rida i lugn och ro då jag inte behöver vara rädd för att min skänkel skulle söndra huden. Under vintrarna mjällar Rex inte lika mycket som tidigare vintrar även om pälsen och huden utsätts för hårt slitage.” berättar Linnea.

2 tankar om “Dressyrhästen Rex fick hjälp mot sina hudproblem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.