Islandshästen Mæsa led av svår pälsfällning och klåda

Islandshästen Mæsa led tidigare av svår pälsfällning och klåda

Stoet Mæsa har lidit av svår pälsfällning varje höst. Ända till hösten 2017 har Mæsa fällt all päls och kliat sig blodig då hon byter till vinterpäls runt oktober-november. Huden har varit öm och pälsen fallit av i mängder. Mæsas ägare Anette ansökte därför om att få delta i Nutrolin® HORSE-testgruppen då våra hästprodukter lanserades på den svenska marknaden i början av året. Det självklara valet för Mæsa var Nutrolin® HORSE Skin & Coat.

Veterinärer hade inte svar på Mæsas problem

Mæsa heter officiellt Mæsa frá Stóradal och hon är född på Island år 2007. Stoet kom till Sverige från Island i mars 2011. Från hösten 2012 har Mæsa lidit av problem med pälsen varje höst. Varje gång då hon skulle byta till vinterpäls kom klådan och eftersom hon tappade så mycket päls om gången var hon tvungen att ha täcke på sig tills pälsen vuxit tillbaka.

Mæsas ägare Anette har självklart rådfrågat veterinärer om Mæsas problem. Veterinärerna har sagt att fler hästar haft samma problematik som Mæsa med ömhet i huden och svår pälsfällning. Det har gjorts undersökningar på hästarna via blodprov och skrapning, men utan resultat som skulle ge en förklaring på problemet.

Islandshästen Mæsa led tidigare av svår pälsfällning och klåda

Mæsa fick hjälp mot sina hud- och pälsproblem

Islandshästen Mæsa  började få av Nutrolin® HORSE Skin & Coat på våren 2017. Då hösten kom uppstod det inga som helst problem med pälsbytet. Tidigare hade huden och pälsen sett ut som som på bilden nedan längst till vänster varje höst. Bilden längst till höger är tagen i månadsskiftet oktober-november efter att Mæsa gått på Skin & Coat i drygt sex månader. Tidigare har denna tidpunkt på året varit den allra värsta för Mæsa. Detta år har pälsbytet varit normalt, utan ömmande hud eller svår klåda.

Kosttillskott som hjälper mot hästens hudproblem

Grunden till hästens hudproblem ligger ofta i en alltför torr hud. En torr hud är mjällig och kvaliteten på pälsen försämras. En torr hud är även utsatt för allergener och bakterieinflammationer som orsakar överkänslighetsreaktioner. Nutrolin® HORSE Skin & Coat är en vegetabilisk näringsolja som innehåller rikligt med essentiella fettsyror. Essentiella fettsyror, speciellt omega-6 linolsyra, stöder utvecklingen av hudens naturliga skyddsmekanismer, dvs. hudens barriärfunktion. En välfungerande barriärfunktion upprätthåller hudens fuktbalans och lindrar de hudproblem som orsakas av torr hud.

Nutrolin® HORSE Skin & Coat innehåller rikligt av omega-6 linolsyra. Näringsoljan innehåller även andra fettsyror som stöder linolsyrans effekt: alfa-linolensyra, gamma-linolensyra (GLA) och stearidonsyra (SDA). Skin & Coat innehåller dessutom naturlig E-vitamin. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.