Nutrolin®-produktserien finns till för varje hundägares och uppfödares hjälp

Nutrolin®-produktserien till varje hundägares och -uppfödares hjälp

Forskare har tagit fram en massa ny information inom näringslära under de senaste åren. Här hos oss på Nutrolin® strävar vi alltid efter att vara uppdaterade inom ämnet. Visste du att det är en internationellt känd fettsyreforskare och doktor i husdjursnäring som ansvarar för Nutrolin®-produktutvecklingen? Han heter Mikko Griinari. Som följd till detta har de svenska hundägarna och -uppfödarna en alldeles unik serie av fettsyretillskott till handa. 

Nutrolin®-serien följer hunden på ett naturligt sätt genom hela livet. Läs hur vi steg för steg kan stödja din hund från valp till senior.

Nutrolin®-seriens produkter till hunden

AVELSTIKEN OCH HENNES VALPAR

DHA ger bättre valpresultat

Ifall tiken som ska få valpar har en låg omga-3 DHA-nivå i kroppen kan detta ha en negativ inverkan på chanserna att bli dräktig och på valkullens storlek. År 2000 gjordes det en undersökning som innefattade över 17 000 parningar. Undersökningen bevisade att då tikens kost innehåller rikligt med omega-3-fettsyror höjs DHA-nivån i vävnaderna, förbättras chansen att bli dräktig, minskas antalet dödfödda valpar och dessutom hålls storleken på valpkullen uppe även vid upprepade dräktigheter. (Kelley, 2000)

Nutrolin® PUPPY & MOM ges på sked till en valp.

Nutrolin® PUPPY & MOM-näringsoljan innehåller mer DHA än något annat fettsyretillskott. Speciellt ifall tiken har haft valpar tidigare rekommenderar vi att tiken får PUPPY & MOM i god tid innan parning. Oljan ges sedan till tiken ända till digivningens slut. Efter det ges PUPPY & MOM-oljan direkt i valparnas mat tills valparna är ca 12 månader gamla.

Visst du att Nutrolin® PUPPY & MOM innehåller lika mycket naturlig E-vitamin som vetegroddsolja, 2,5 mg/ml?

Skydd för huden, näring för hjärnans och sinnenas utveckling 

År 2015 genomfördes det en underökning av atopisk dermatit hos spädbarn (Miles & Calder). Det kom fram att intag av fiskoljans omega-3-fettsyror under fostertid och amning minskar risken för atopiska sjukdomar under barndomen och ungdomsåren. Hundarnas fettsyreomsättning är likadan som människans och därför lönar det sig att ge Nutrolin® PUPPY & MOM-näringsolja till avelstiken under dräktighet och digivning. Samtidigt försäkrar du utvecklingen av valpens syn- och luktsinne samt en optimal utveckling av hjärnan.

UPPFÖDARE? Kom med i Nutrolin® uppfödarklubben!
Irländsk varghund

BLICKEN PÅ HUNDEN

Hudens och pälsens kondition berättar mycket – och trampdynorna är utmärkta kontrollpunkter

Utställningshundens naturliga val är så klart Nutrolin® SKIN & COAT. Men även brukshundar och ”vanliga” hemmahundar drar nytta av denna specialolja. SKIN & COAT är utvecklad specifikt för att möta hudens och pälsens behov. För en brukshund är en vädertät päls och välmående trampdynor viktiga delar för ett lyckat tränings- eller arbetspass. Alla hundars pälsvård underlättas då huden är frisk och pälsen rasenlig.

Omega-nyckel – fakta om fettsyror

Rätt fettsyror för hud och päls

Visste du att den finländska Nutrolin® SKIN & COAT är marknadens enda patenterade omega-6 och -3 tillskott för hudens och pälsens hälsa? Vi har beviljats patentet både i EU och USA. Patentet betyder forskningskunskap som har testats och bedömts så noggrant som det bara är möjligt. SKIN & COAT-näringsoljans sammansättning förstärker hudens naturliga skydd (dvs. hudens barriärfunktion) och ger näring till pälsen från insidan.

Fiskolja kan ofta göra pälsen för mjuk och flottig, och lax- eller andra fiskoljor gynnar inte heller hudens barriärfunktion. Nutrolin® SKIN & COAT som till 100 % är ett omegatillskott av vegetabiliska oljor gör pälsen vacker på ett rasenligt sätt. Samtidigt fungerar näringsoljan som E-vitamintillskott, invärtes tass-salva och som näringstillskott för klorna. Den dagliga dosen SKIN & COAT skyddar även mot hotspots, jästsvamp och andra vanliga hudproblem.

Hundens fiender under sommaren: våt päls, hotspots och insekter

FLER AKTIVA ÅR TILL SENIORHUNDEN

Veteranerna bär på enorm potential

Hundarna är ofta som bäst i slutet av medelåldern, runt 8 års ålder. Under denna ålder kan ett näringsmässigt stöd ge hunden många aktiva tilläggsår. Speciellt för alla arbets- och hobbyhundar är varje aktivt tilläggsår otroligt värdefullt. Nutrolin® SENIOR är en unik näringsolja för hunden som åldras. Produkten upprätthåller ledernas rörlighet, skyddar hjärtats och hjärnas funktioner samt stödjer immunförsvaret och matsmältningen. Oljan innehåller en hög nivå omega-3 EPA och DHA, samt rikligt med E-vitamin, lecitin (källa till fosfokolin) och D-vitamin. En sådan kombination finns inte i någon annan produkt.

Då hunden blir äldre försvagas kroppens försvarsmekanismer. Omega-3-fettsyrorna är livsviktiga för seniorhunden, och omega-3 DHA stödjer i synnerhet hjärnans och ögonens funktioner. Lecitin innehåller rikligt med fosfokolin, för matsmältningskanalens stöd. D-vitamin upprätthåller tändernas, benstommens och musklernas funktioner, samt stödjer immunförsvaret. Hundägare beskriver ofta hur deras seniorhundar föryngras då de börjat få Nutrolin® SENIOR.
Sötvarning: chihuahuas som små scouter
Allergisk hund med hudsymtom? Hjälp via fettsyror

HALTAR DIN HUND, HAR RÖRELSERNA BLIVIT STYVA?

Håll hundens artros under kontroll

Artros kan drabba även unga hundar, men ofta smyger sig artrosen in i hundens liv med åren. World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) rekommenderar då hunden har ledproblem i första hand kosttillskott som innehåller glukosamin och kondroitinsulfat, samt inflammationsdämpande omega-3-fettsyror från fiskolja.

Nutrolin® HIP & JOINT är marknadens enda produkt som innehåller precis dessa näringsämnen, och med höga halter av de verksamma ämnena. Alla råvaror i HIP & JOINT är dessutom av läkemedelskvalitet. Vi har fått bevis på att HIP & JOINT fungerar mer eller mindre bombsäkert både via den respons vi fått från användare och genom en undersökning som är gjord vid Helsingfors universitet (Hielm-Björkman & Seppälä, 2013).

Omega-nyckel – fakta om fettsyror

Nutrolin® HIP & JOINT  kan även användas vid förebyggande syfte ifall hunden har en ökad risk att drabbas av artros. Riskfaktorer kan vara exempelvis HD (höftledsdysplasi) grad C eller sämre, ED (armbågsledsdysplasi) 1 eller sämre, arvsanlag och skador som påverkat lederna.

Visste du att ur den dagliga dosen Nutrolin® HIP & JOINT får hunden nästan en 100 gånger högre dos omega-3 än ur grönläppad mussla? Läs mer om detta här. De som provat HIP & JOINT fortsätter dessutom så gott som utan undantag att ge av produkten paket efter paket. Efter att ha börjat med baspaketet (150 ml + 60 tbl) går de flesta vars hundar väger ca 20 kg eller mer över på sparpaketet (450 ml + 180 tbl) och då sjunker priset för den dagliga dosen med 33 %.

Hundens hud- och pälsproblem under våren och sommaren

SPORTHUND OCH ALLT PÅ SPEL

Då varje sekund och hundens krafter är viktiga

Nutrolin® SPORT är en unik näringsolja till arbets-, jakt-, bruks- och sporthunden. Den hjälper hunden ge sitt bästa från prestation till prestation, och gör att hunden kan upprätthålla maximal prestationsförmåga genom hela säsongen. För att få bästa möjliga skydd av SPORT rekommenderar vi att hunden får av produkten några månader innan hunden ska vara i toppform. Så klart, ifall den aktiva säsongen pågår året om går det bra att ge av SPORT kontinuerligt.

Nutrolin Sport skyddar arbets- och sporthunden

Hård fysisk ansträngning belastar hundens muskler, senor och leder. Belastningen orsakar oxidativ stress och inflammationer i vävnaderna, vilket hunden känner av i form av smärta. Fiskoljans fettsyror, EPA och DHA, dämpar dessa inflammationer, och fettsyrorna styr även inflammationernas läkningsprocess. Nutrolin® SPORT är en högklassig fiskolja med hög omega-3 EPA- och DHA-fettsyrehalt. Näringsoljan innehåller även tillsatt naturlig E-vitamin och tillsatt krillolja som innehåller astaxantin, naturens starkaste antioxidant.

Omega-3:orna gör återhämtningen snabbare och skyddar det muskuloskeletala systemet (muskel-skelettsystemet). Krilloljans fettsyror är i form av fosfolipider, vars effekt har bevisats i undersökningar på draghundar. E-vitamin stödjer kroppen under hård påfrestning, och 100 % av E-vitaminen finns till för hunden eftersom oljan är skyddad med tokoferol- och rosmarinextrakt.

NUTROLIN®-PRODUKTERNA

Alltid rätt fettsyror + E-vitamin tillsammans

Då du ger av Nutrolin®-produkterna får du E-vitamin på köpet. Alla Nutrolin®-näringsoljor innehåller nämligen förutom rätt fettsyror även en effektiv och trygg mängd E-vitamin. E-vitaminen stödjer omega-3-fettsyrornas effekt i olika situationer. Omega-3 och E-vitamin används dessutom som stödvård till den medicinska vården vid olika sjukdomar. Den tillsatta E-vitaminen i Nutrolin®-oljorna är naturlig och därför är den så effektiv. Den är framställd ur GMO-fria oljeväxtfrön.

Ett exempel: en hund på 20 kg får 100 mg/dag E-vitamin ur Nutrolin® SPORT, och ur de andra Nutrolin®-produkterna 20 mg/dag. Då hunden får av Nutrolin®-produkterna behöver hunden alltså inte ett separat E-vitamintillskott. Med hjälp av undersökningar har forskare kunnat bevisa att stora E-vitamindoser lagras i fettvävnaderna. Därifrån går E-vitaminen vidare till ämnesomsättningen och höjer kroppens E-vitaminnivåer. Därför lönar det sig att hålla hundens E-vitamindos på en rimlig nivå för att undvika överdosering. Läs mer om detta här.

Olja i glasflaska

Forskning ger resultat: varför är oxiderad olja skadlig för hunden? 

Oxiderade fettsyror belastar sporthundens kropp och har en skadlig inverkan på bland annat valpens utveckling. Bakom Nutrolin®-produktutvecklingen står Mikko Griinari som är fettsyreforskare och doktor i husdjursnäring. Han har gjort forskningsarbete tillsammans med oxidationsforskarna på Danmarks Tekniske Universitet. Tack vare utvecklingsarbetet håller Nutrolin®-oljorna mot oxidation bättre än vanliga lax- och fiskoljor eller koncentrerad fiskolja [Griinari, M., Braagaard Nielsen, B. & Jacobsen, C. (2016). Improving oxidative stability of liquid fish oil supplements for pets. 1st International Symposium on Lipid Oxidation].

Nutrolin®-oljorna innehåller två typer av naturliga antioxidanter som skydd mot oxidation. Rosmarin- och tokoferolextrakt som skyddar oljorna. E-vitamin som skyddar hundens celler och vävnader.

Ge din seniorhund fler aktiva år

2 tankar om “Nutrolin®-produktserien finns till för varje hundägares och uppfödares hjälp

 1. Flatteri says:

  Har ni någon rabatt till uppfödare?
  Jag är uppfödare på Flatcoated Retriever och har nu behop av bättre pälsar.

  Hoppas på svar.
  MVH
  Sonja Bylund-Ohlson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.