Tass-salva är inte den bästa lösningen på hundens tassproblem

Tass-salva är inte den bästa lösningen på hundens tassproblem

Tass-salva kan fungera som första hjälpen då hundens trampdynor är slitna och spruckna. Hundens tassar ska ändå inte behöva yttre smörjning regelbundet. Ifall trampdynorna är sträva och flagiga, till och med spruckna behöver hunden utvalda fettsyror i sin kost för att trampdynorna ska bli välmående.

Gör ett litet test: för ett finger över din hunds trampdynor. Hur känns de, hur ser de ut? Friska trampdynor är släta och elastiska, och huden mellan trampdynorna är hel och snygg. Friska tassar behöver inte smörjas eller behandlas med andra medel från utsidan. Ifall din hunds tassar istället är röda och trampdynorna är sträva och spruckna så mår inte tassarna bra. Orsaken till problemet ligger ofta i svagheter i hudens naturliga skyddslager, dvs. i hudens barriärfunktion. Även trampdynorna är hud, bara mycket tjockare än vad hundens övriga hud är.

Friska tassar utan yttre smörjning

Istället för att smörja hundens tassar från utsidan kan du förbättra hundens tasshälsa med ett litet tillskott i hundens mat. Utvalda fettsyror hjälper nämligen hunden att få slitstarka trampdynor och klor, och samtidigt även välmående hud och päls.

Essentiella fettsyror, speciellt omega-6 linolsyra, behövs för att upprätthålla hudens, och därmed även trampdynornas naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. En barriärfunktion som fungerar dåligt orsakar torr hud och utsätter hunden för hudproblem. Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan innehåller förutom linolsyra även andra fettsyror som stödjer linolsyrans effekt: alfa-linolensyra, gamma-linolensyra (GLA) och stearidonsyra (SDA) samt naturlig E-vitamin. SKIN & COAT näringsoljans sammansättning är patenterad i flera europeiska länder och i USA.

Användarerfarenhet: Hekas slitna trampdynor

Tasshälsningar från pudeln Heka: “Hekas trampdynor utsätts för hårt slitage speciellt då Heka tränar hundfrisbee och agility. Heka fick tidigare diverse andra oljetillskott, men utan några synliga resultat. En av de stora trampdynorna slets till och med så illa att ett hudlager lossnade helt och hållet. Med hjälp av Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan blev Hekas tassar välmående på tre månader och skillnaden är otrolig. Nutrolin® har varit en del av Hekas kost i många år.”

Hunden Hekas slitna trampdynor blev hela

Laxolja eller andra fiskoljor stödjer inte hundens tasshälsa

Lax- och andra fiskoljor förbättrar inte hudens naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. Därför ger inte lax- eller andra fiskoljor effekt på hundens trampdynor.Fiskolja innehållernämligen väldigt lite linolsyra som behövs för hudens välmående.

Nutrolin® SKIN & COAT är en patenterad näringsolja av vegetabiliska oljor. Tack vare sin unika sammansättning vårdar den huden, och trampdynorna, från insidan. Fiskoljor har andra viktiga hälsoeffekter, men de förbättrar inte hudens barriärfunktion (alla andra Nutrolin®-produkter är blandningar av fiskoljor + olika näringsämnen). Vår riktlinje är: synliga resultat med rätt fettsyror.

8 tankar om “Tass-salva är inte den bästa lösningen på hundens tassproblem

 1. Laila Johansson says:

  Jag ger i dag till min Cavalier Nutrolin senior, och hon har fin päls och mår bra . Tror det är bra för hennes läder.
  Är nu 5 år .Tycker ni jag skal ge av den skin & coat samtidigt eller blir det för mycket.Trampdynerna är bra.

  • Nutrolin® says:

   Nutrolin Senior® tar hand om hundens leder, hjärna, hjärta och njurar. Det går bra att kombinera Senior med Skin & Coat, men då din hund har välmående hud (inklusive trampdynor) och päls räcker det bra att ge av endast Senior.

  • Nutrolin® says:

   Så tråkigt! Hur länge gav du av Skin & Coat? Det varierar väldigt mycket hur fort man kan se resultat av Skin & Coat. Förändringar i pälsen kan ses så tidigt som 2–3 veckor efter att hunden börjat få av oljan, medan effekterna på huden tar längre tid. För att huden ska kunna återhämta sig måste hudcellerna förnyas. Därför kan man förvänta sig en lindring av hudproblem efter cirka sex veckors användning av Skin & Coat. En betydande förbättring av förhårdnad hud på trampdynorna ses som förnyad hud vanligtvis efter 10–12 veckors användning. Inverkan på klorna syns normalt inom samma tidsperiod.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

#nutrolinlife

BESTÄLL VÅRT NYHETSBREV OCH FÅ

10% rabatt

           Var bland de första som får veta om våra exklusiva produkter, nyheter och kampanjer.

Observera att koden är bunden till din e-postadress. Gör därför beställningen med samma e-postadress som du beställt koden på för att du ska kunna utnyttja rabatten. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.