Den aktiva tävlingshunden Zip hålls i skick med rätt kosttillskott

Den aktiva tävlingshunden Zip hålls i skick med rätt kosttillskott

Tending Occult ”Zip” är en åtta år gammal border collie tik som tävlar i lydnad på VM-nivå tillsammans med sin ägare Oili Huotari. Oili och Zip har hört till det finska landslaget i flera år och tillsammans har de  kammat hem medaljer såväl nationellt som internationellt. Många känner igen Zip som hunden som springer väldigt fort och som alltid lägger in all sin kraft då hon stannar, svänger eller accelererar. Oili berättar att ”Jag var redan för flera år sedan lite orolig för hur Zips muskler och leder ska hålla i längden, speciellt då Zip tidigare även tävlade i agility.”

Lydnaden tog över agilityn

Det var tänkt att Zip skulle tränas och tävlas både i lydnad och agility – i lydnad tillsammans med Oili och i agility med Oilis man Pete. Oili beskriver Zips inställning till agility så här: ”Zip har mycket spänst i sig och det har varit så lätt för henne att hoppa och ta sig fram på banan att hon aldrig verkar behöva tänka på hur hon tar sig över hindren. Det skulle troligtvis inte ha spelat någon roll för Zip om hon skulle ha tagit hindren fram- eller baklänges. Delvis på grund av detta beslöt vi att Zip inte skulle träna eller tävla agility mer, hon var för oförsiktig. En annan orsak var att Zip var så otroligt lovande inom lydnaden. Vi ville helt enkelt spara hennes kropp och skydda henne mot onödiga skador.”

Tending Occult ”Zip” är en åttaårig border collie som tävlar i lydnad på VM-nivå tillsammans med sin ägare Oili Huotari.

Mångsidig omvårdnad av hundens kropp

Zip går regelbundet hos en osteopat för att hålla kroppen i form. Oili berättar att ”vår osteopat tycker att Zip är rätt så känslig. Zip reagerade tidigare mycket kraftigt på massage och det var därför ett vårdalternativ som inte riktigt passade henne. Därmed har Zip endast gått på osteopati vilket fungerar bra för henne. Vår osteopat har alltid haft något att säga till om angående muskulaturen, men huvudsakligen har Zip svarat bra på behandlingarna. I dagsläget får Zip även ibland vid behov behandling av en fysioterapeut.”

Den finska lydnadsstjärnan Oili Huotari ger Nutrolin®-kosttillskott till sina hundar

Kosttillskott till den aktiva hunden som åldras

Under många år har Zip fått kosttillskott tillsamman med sitt foder. ”Zip har sedan länge fått antingen Nutrolin® HIP & JOINT eller Nutrolin® SPORT och jag tycker att Zip har mått utmärkt under den tid hon fått av Nutrolin®. Zip är glad och hon rör sig lätt. Jag vill stödja Zips välmående med hjälp av Nutrolin®-produkterna, speciellt nu då Zip redan är en äldre tävlingshund.” förklarar Oili.

”Lydnaden är i dagsläge en tuff gren med mycket spring och snäva svängar. Zip är lika snabb som tidigare, men det är klart att muskelmassan och elasticiteten sakta börjar försämras och denna kombination kan ställa till med problem. Jag vill göra mitt allt för att hjälpa Zip hållas i bra kondition. Vi litar därmed på Nutrolin®-produkternas positiva effekter och vi kan verkligen rekommendera produkterna även till andra med aktiva sporthundar.” avslutar Oili.

Nutrolin® HIP & JOINT till den aktiva hunden som har ökad risk att få ledskador

Välj Nutrolin® HIP & JOINT då din aktiva hund har en ökad risk för att drabbas av problem med lederna. Ifall din hund exempelvis har grad C på höfterna eller har en tidigare skada som påverkar ledernas hälsa rekommenderar vi att du väljer HIP & JOINT istället för SPORT. HIP & JOINT är även ett bra val till den äldre sporthunden som behöver extra skydd för lederna. HIP & JOINT innehåller rikligt av fiskoljans omega-3-fettsyror samt näringsämnen (glukosamin, kondroitinsulfat, MSM, krill, C-vitamin) för ledernas hälsa.

Nutrolin® SPORT är tillskottet för den aktiva hundens hälsa

Hård fysisk ansträngning belastar muskler, senor och leder. Nutrolin® SPORT är en unik kombination av omega-3 EPA- och DHA-fettyror, E-vitamin, betakaroten och ubikinon. Tillsammans dämpar sammansättningen inflammationer och oxidativ stress.

SPORT gör att arbets-, sport- och jakthundens kropp orkar bättre vid hård ansträngning. Näringsoljan hjälper dessutom hunden att återhämta sig snabbare efter prestation. SPORT är rätt val för hunden som arbetar hårt eller tränas intensivt.

269.00kr699.00kr
499.00kr999.00kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.