Sporthästen och snabbare återhämtning

Sporthästen och snabbare återhämtning

Hästen kan återhämta sig långsamt efter träning och tävling, och hästens muskler kan dessutom kännas spända. Nutrolin® HORSE Sport-näringsoljan hjälper hästen som tränas hårt att återhämta sig snabbare.

Fettsyror och E-vitamin dämpar låggradig inflammation

Ur Nutrolin® HORSE Sport-produkten får en häst på 500 kg rikligt med fiskoljans omega-3 fettsyror: EPA 4300 mg och DHA 2900 mg. Dessa hjälper hästens kropp att reparera de vävnadsskador som uppstår vid hård ansträngning vilket i sin tur gör att hästen återhämtar sig snabbare. Fiskoljans fettsyror dämpar inflammationer tio gånger effektivare än fettsyror från chiafrö, linfrö, raps eller andra vegetabiliska oljor.

Behovet av E-vitamin ökar då belastningen ökar. Nutrolin® HORSE Sport förser en häst på 500 kg med 1500 mg naturlig E-vitamin om dagen. Tillsammans skyddar omega-3 fettsyror och naturlig E-vitamin cellerna mot den oxidativa stress som uppstår vid fysisk prestation.

Nutrolin® HORSE Sport skyddar hästens muskler, senor och leder: återhämtningen blir snabbare

Fiskoljans omega-3 fettsyror dämpar inflammationer medan E-vitamin dämpar oxidativ stress. Nutrolin® HORSE Sport är därmed en unik näringsolja till den aktiva hästen under tränings- och tävlingssäsongen. Då en häst arbetar hårt utsätts kroppen för stor påfrestning. Hård fysisk ansträngning belastar muskler, senor och leder. Belastningen orsakar oxidativ stress och inflammationer i vävnaderna, vilket hästen känner av i form av smärta. Detta syns bland annat som stelhet och till och med som hälta dagen efter hård ansträngning.

Effektiv samverkan: naturlig E-vitamin och omega-3 fettsyror

Syreradikalerna i kroppens vävnader kan utsätta kroppen för oxidativ stress. Detta sker då halten syreradikaler överskrider kroppens egna antioxidanters förmåga att skydda vävnaderna mot oxidation. Oxidativ stress är ett tillstånd som orsakar skador i cellernas DNA, protein och cellmembran. Inflammationer och aktiva inflammationsceller gör att det uppstår mer syreradikaler och oxidativ stress. Hästen behöver tillsatt E-vitamin i sin kost i de situationer då kroppen är utsatt av en tyst, så kallad låggradig inflammation. Låggradiga inflammationer uppstår bland annat då hästen lider av hudproblem eller problem med lederna samt vid tuff, fysisk ansträngning.

Nutrolin® HORSE-seriens produkter innehåller tillsatt naturlig E-vitamin (d-alfa eller RRR-tokoferol). Den naturliga formen av E-vitamin är 1,5 gånger effektivare än den vanligt förekommande syntetiska E-vitaminen (dl-alfa-tokoferol eller all-rac-alfa-tokoferol).

Alla Nutrolin® HORSE-produkter innehåller naturlig E-vitamin enligt rätt nivå för att möta de behov produkten är ämnad för. En häst på exempelvis 500 kg får 1500 mg E-vitamin om dagen ur Nutrolin® HORSE Sport.

Börja Nutrolin® HORSE Sport-kuren i god tid

Nutrolin® HORSE Sport effektiverar återhämtningen efter prestation eftersom fiskoljans omega-3 fettsyror inverkar på ledvävnaderna och muskelhinnorna. Sport upprätthåller även det muskuloskeletala systemets (muskel-skelettsystemets) flexibilitet.

Det tar rätt så länge innan omega-3 fettsyror och E-vitamin lagrats i vävnaderna. För att få bästa möjliga skydd av dessa näringsämnen rekommenderar vi att hästen får Nutrolin® HORSE Sport i god tid innan hästen ska vara i toppform. Därför inleds Sport-kuren åtminstone en månad innan tränings- eller tävlingsäsongen börjar. Då den aktiva säsongen tar slut och viloperioden inleds går det bra att ta paus från Sport. Ifall det är svårt att planera in pauserna från Sport så går det även att ge  av produkten kontinuerligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.