Hundens fiender under sommaren: våt päls, fukteksem och insekter

Hundens fiender under sommaren: våt päls, hotspots och insekter

Njuter din hund av sommaren – av att få ta sig ett svalkande dopp och busa i det gröna gräset? Ibland kan hundens favoritsysselsättningar tyvärr orsaka problem med speciellt huden och pälsen. Exempelvis hundar som simmar mycket har en ökad risk att drabbas av fukteksem, så kallade hotspots, medan andra hundar får irriterad hud på grund av insektsbett.

Med Nutrolin® SKIN & COAT- näringsoljan kan vi hundägare enkelt ge hundens hud och päls ett effektivt stöd under sommarmånaderna.

Vanliga hudproblem under sommaren

Under sommaren kan även de hundar som normalt inte lider av problem med huden eller pälsen plötsligt få utslag och klåda. En vanligt åkomma är fukteksem, även kallat hotspots. Fukteksem förekommer vanligtvis på sommaren då det är varmt vilket gör att bakterierna har lättare att växa. Speciellt hundar med tjock eller tät päls drabbas. Fukteksem uppstår ofta i fuktig päls, men även exempelvis pollen kan irritera huden så att det uppstår fukteksem. Fukteksem kan göra ont och kräva veterinärvård.

Då fukteksem drabbar speciellt hundar med tät eller lång päls kan sommarens insekter orsaka problem för hunden med kort eller tunn päls. Hunden kan få utslag av insektsbetten och klia sig så att huden går sönder.

Andra hundar är i sin tur känsliga mot pollen vilket kan visa sig som klåda.

Gemensamt för hundar som får problem med huden eller pälsen är ofta att hundens hud inte är välmående och strak.

Nutrolin® SKIN & COAT skyddar hundens hud

Då hunden får essentiella fettsyror i sin kost förstärks hudens naturliga skyddslager. Huden blir starkare och klarar bättre av yttre påfrestningar som exempelvis uppstår då hunden simmar mycket eller då hunden drabbas av insekstbett.

VISSTE DU? Essentiella fettsyror är fettsyror som hunden inte själv kan tillverka. Därför måste hunden få dem ur sin kost. De essentiella fettsyrorna som stärker hudens naturliga skyddslager är omega-6 linolsyra och alfa-linolensyra (omega-3 SDA). Dessa fettsyror finns speciellt i vegetabiliska oljor.

Nutrolin® SKIN & COAT är en patenterad näringsolja som är rik på både linolsyra och alfa-linolensyra. SKIN & COAT är dessutom kompletterad med naturliga tokoferoler (alfa-tokoferol, dvs. E-vitamin och beta-, gamma- och delta-tokoferoler) för bästa effekt. Med hjälp av SKIN & COAT kan hunden själv bygga upp de ceramider och andra byggklossar som en frisk hud behöver.

Både förebyggande och då hunden redan har hudproblem

Nutrolin® SKIN & COAT ges tillsammans med hundens mat och hundarna älskar smaken av oljan. Produkten kan ges både i förebyggande syfte och då hunden redan har problem med huden, pälsen, klorna och/eller trampdynorna. SKIN & COAT lämpar sig för hundar i alla åldrar.

Nutrolin® SKIN & COAT hjälper mot torr hud och minskar pälsfällning samt motarbetar jästsvamp och mjäll. Produkten fungerar dessutom som en invärtes tass-salva och vårdar spruckna klor. SKIN & COAT stödjer även vården av atopi och andra hudinflammationer.

Stöd hundens hud och päls under sommaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.