Hundens fiender under sommaren: våt päls, hotspots och insekter

Då hunden får värmeslag

Njuter din hund av sommaren – av att få ta sig ett svalkande dopp och av att busa i det gröna gräset? Hundar som simmar mycket har tyvärr en ökad risk att drabbas av bland annat hotspots (fukteksem). Andra hundar kan i sin tur få irriterad hud under sommaren på grund av insektsbett. Med Nutrolin® SKIN & COAT- näringsoljan kan vi hundägare enkelt ge hundens hud och päls ett effektivt stöd under sommarmånaderna.

Vanliga hudproblem under sommaren

Under sommaren kan även de hundar som normalt inte lider av problem med huden eller pälsen plötsligt få utslag och klåda. En vanligt åkomma är hotspots eller så kallat fukteksem. Hotspots förekommer vanligtvis på sommaren då det är varmt vilket gör att bakterierna har lättare att växa. Speciellt hundar med tjock eller tät päls drabbas. Hotspots uppstår ofta i fuktig päls, men även exempelvis pollen kan irritera huden så att det uppstår hotspots. Hotspots kan göra ont och kräva veterinärvård.

Då hotspots drabbar speciellt hundar med tät eller lång päls kan sommarens insekter orsaka problem för hunden med kort eller tunn päls. Hunden kan få utslag av insektsbetten och klia sig så att huden går sönder.

Andra hundar är i sin tur känsliga mot pollen vilket kan orsaka klåda. Gemensamt för hundar som får problem med huden eller pälsen är ofta att hundens hud inte är välmående och strak.

Nutrolin® SKIN & COAT skyddar hundens hud

Då hunden får essentiella fettsyror i sin kost förstärks hudens naturliga skyddslager. Huden blir starkare och klarar bättre av yttre påfrestningar som exempelvis uppstår då hunden simmar mycket eller då hunden drabbas av insektbett.

VISSTE DU? Essentiella fettsyror är fettsyror som hunden inte själv kan tillverka. Därför måste hunden få dem ur sin kost. De essentiella fettsyrorna som stärker hudens naturliga skyddslager är omega-6 linolsyra och alfa-linolensyra (omega-3 SDA). Dessa fettsyror finns speciellt i vegetabiliska oljor.

Nutrolin® SKIN & COAT är en patenterad näringsolja som är rik på både linolsyra och alfa-linolensyra. SKIN & COAT är dessutom kompletterad med naturliga tokoferoler (alfa-tokoferol, dvs. E-vitamin och beta-, gamma- och delta-tokoferoler) för bästa effekt. Med hjälp av SKIN & COAT kan hunden själv bygga upp de ceramider och andra byggklossar som en frisk hud behöver.

Både förebyggande och då hunden redan har hudproblem

Nutrolin® SKIN & COAT ges tillsammans med hundens mat och hundarna brukar verkligen gilla smaken av oljan. Produkten kan ges både i förebyggande syfte och då hunden redan har problem med huden, pälsen, klorna och/eller trampdynorna. Skin & Coat lämpar sig för hundar i alla åldrar.

Nutrolin® SKIN & COAT hjälper mot torr hud och minskar pälsfällning samt motarbetar jästsvamp och mjäll. Produkten fungerar dessutom som en invärtes tass-salva och vårdar spruckna klor. SKIN & COAT stödjer även vården av atopi och andra hudinflammationer.

Stöd hundens hud och päls under sommaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

#nutrolinlife

BESTÄLL VÅRT NYHETSBREV OCH FÅ

10% rabatt

           Var bland de första som får veta om våra exklusiva produkter, nyheter och kampanjer.

Observera att koden är bunden till din e-postadress. Gör därför beställningen med samma e-postadress som du beställt koden på för att du ska kunna utnyttja rabatten. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.