Nutrolin® HORSE Sport ger Hertta bättre återhämtning efter prestation

Nutrolin® HORSE Sport ger Hertta bättre återhämtning efter prestation

Hertta är en 12 år gammal dressyrhäst som tränas aktivt. Som motvikt till dressyren rids hästen även mycket i omväxlande terräng. Hertta är i dagsläge på lätt A nivå men siktet är på medelsvår B.

Det har ändå varit svårt att träna Hertta eftersom stoet är rätt så lång i kroppen vilket orsakar att rygg-, hals- och lårmusklerna lätt blir ömma och stela. Detta har lett till att Hertta återhämtar sig långsamt efter tuffare träning. Stoets muskler har vårdats med både massage och laser, men hästens ägare Ninja fick dessutom upp ögonen för Nutrolin® HORSE-produkterna. Ninja kände nämligen sedan tidigare till Nutrolin®-produkterna till hundar. Hertta har nu fått Nutrolin® HORSE Sport-oljan sedan oktober 2016.

Nutrolin® HORSE Sport ger Hertta bättre återhämtning efter prestation

Bättre muskelhälsa

I dagsläge går träningen bättre eftersom Hertta återhämtar sig snabbare även efter tuffare pass. Musklerna har inte blivit lika ömma och stela som tidigare. Den allra största skillnaden har kunnat ses på de långa ryggmusklerna (ryggsträckaren) och ländryggen. Tidigare har musklerna kring ländryggen kunnat bli riktigt spända, men nu är de mjuka.

Herttas rörelser har blivit mjukare och mer flexibla vilket även ekipagets mångåriga tränare har påpekat. Hertta behöver inte masseras lika ofta som tidigare nu då musklerna är mjukare. Nutrolin® HORSE Sport-oljan kommer därmed även i fortsättningen att ingå i hästens dagliga foderstat.

Dressyrhästen hade ömma och stela muskler men fick hjälp av kosttillskott

En skräddarsydd produkt till sporthästen

Nutrolin® HORSE Sport är en unikt samverkande produkt som hjälper sport- och tävlingshästens kropp att ge sitt bästa vid hård prestation. Produkten ger dessutom snabbare återhämtning efter ansträngning. Sport är därmed en viktig del av den aktiva hästens vårdpaket.

Nutrolin® HORSE Sport-oljan innehåller rikligt med antioxidanter och naturlig E-vitamin. Dessa skyddar cellerna mot oxidativ stress som uppstår vid fysisk ansträngning.

Behovet av E-vitamin ökar då ansträngningen höjs. En häst på 500 kg får 1500 mg naturlig E-vitamin ur Nutrolin® HORSE Sport. Fiskoljans omega-3-fettsyror (EPA och DHA) hjälper kroppen att reparera de vävnadsskador som uppstår vid hård påfrestning och därmed återhämtar sig hästen snabbare.

En häst på 500 kg får dessa fettsyror i sin dagliga dos Nutrolin® HORSE Sport:

  • ETA (C20:4) 180 mg
  • EPA (C20:5) 4300 mg
  • DPA (C22:5) 620 m
  • DHA (C22:6) 2900 mg

Den sammanlagda mängden omega-3-fettsyror (ETA, EPA, DPA och DHA) är 8000 mg!

Nutrolin® HORSE Sport ger Hertta bättre återhämtning efter prestation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.