Den grådaskiga hästen Wesku var på riktigt svart

Den grådaskiga hästen Wesku var på riktigt svart

Paradressyrryttaren Jessica Kerttunen började ge av Nutrolin® HORSE-tillskotten till sina hästar direkt efter att produkterna lanserades. ”Jag beslöt mig för att testa Nutrolin® HORSE Skin & Coat-oljan till min häst Wesku, dvs. Westside för han hade en dålig, grådaskig päls. Dessutom hade Wesku problem med att hans hud alltid sprack upp ifall han stötte sig mot något vilket tydde på att hans hud inte var tillräckligt stark.” minns Jessica.

”Jag hade tidigare blivit positivt överraskad över hur bra Nutrolin® HORSE Joint Duo hade fungerat på min andra häst Sulo. Därför ville jag gärna även prova Skin & Coat som är utvecklad för hudens hälsa. Jag räknade ut att ett paket räcker i tre månader så ja beslöt mig för att se om problemen med huden och pälsen lättar under den tiden” förklarar Jessica.

Den grådaskiga hästen Wesku var på riktigt svart

Pälsens kvalitet och färg förändrades

”Under de två första månaderna med Nutrolin® HORSE Skin & Coat förbättrades hudens kvalitet i så stor grad att Weskus hud inte längre gick upp i blodiga skråmor då han stötte till sig mot något. Under den fjärde månaden började hästen glänsa och färgen förändrades från smutsgrå till svart. I dagsläge uppstår det sällan spår av sår efter att Wesku stött in i något. Han får inte heller längre kala fläckar under sadeln eller tränsen så som tidigare.” summerar Jessica.

Nutrolin® HORSE Skin & Coat som är en näringsolja för hudens och pälsens välmående innehåller förutom linfrö-, hampfrö- och rybsolja även naturlig E-vitamin. E-vitamin hjälper till att reparera de skador i kroppen som orsakas av oxidativ stress. Oxidativ stress uppstår i hästens kropp vid bland annat hård, fysisk ansträngning. ”Detta är något som även är viktigt för oss” tillägger Jessica som tävlar aktivt inom dressyr med sina hästar.

Grunden till hästens hudproblem ligger ofta i en alltför torr hud

En torr hud är mjällig och kvaliteten på pälsen försämras. En torr hud är även utsatt för allergener och bakterieinflammationer som orsakar överkänslighetsreaktioner. Nutrolin® HORSE Skin & Coat är en vegetabilisk näringsolja som innehåller rikligt med essentiella fettsyror. Dessa stödjer utvecklingen av hudens naturliga skyddsmekanismer, dvs. hudens barriärfunktion. En välfungerande barriärfunktion upprätthåller hudens fuktbalans och lindrar de hudproblem som orsakas av torr hud. Fisk- och laxolja har inte denna inverkan.

Essentiella fettsyror, speciellt omega-6 linolsyra, behövs för att upprätthålla hudens naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. En barriärfunktion som fungerar dåligt orsakar torr hud och utsätter hästen för hudproblem. Nutrolin® HORSE Skin & Coat innehåller fettsyror som stödjer linolsyrans effekt: alfa-linolensyra, gamma-linolensyra (GLA) och stearidonsyra (SDA) samt naturlig E-vitamin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.