Settrarnas förändring från lite tunnsliten päls till täta, tjocka pälsar

Settrarnas förändring från lite tunnsliten päls till täta, tjocka pälsar

Det är lätt att bli hänförd av att springa på utställningar då man har fina hundar. Och även den bästa hundens päls kan bli ännu bättre funderade matte Taija Linna. “Våra hundar har nämligen haft lite tunn päls eftersom de regelbundet får springa i sådan terräng där pälsen är hårt utsatt.”

För ungefär ett år sedan bestämde Taija sig för att börja ge av Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan till sina irländska settrar. “Hundarnas pälsar har förändrats något helt otroligt. Jag bifogar före och efter bilder och jag tror ni enkelt kan gissa vilken bild som är vilken. Därför vill jag nu tacka för en utmärkt produkt.”

Det är härligt att få sådan här respons och vi ville så klart bekanta oss närmare med dessa vackra hundar.

Settrarnas förändring från lite tunnsliten päls till täta, tjocka pälsar
Settrarnas förändring från lite tunnsliten päls till täta, tjocka pälsar

Utställningsringar och fartfyllda hobbyn

Hemma hos Taija bor tre irländska settrar i olika åldrar. Den äldsta av hundarna är Soolo, flockens rödvita boss. Då Soolo var yngre höll Taija på med agility med honom. Agilityns belastning blev ändå för mycket då Soolos rygg och och höfter lätt blev spända. Nästa år ska Soolo börjar gå på utställningar för då får han delta i veteranklassen.

Tarmo är näst äldst i flocken. Han är en lugn hund som gärna vill vara till lags. Tillsammans med Tarmo håller Taija på med rally-lydnad, lydnad och utställningar. “Inom lydnad och rally-lydnad är vi nu på den nivån att vi snart ska börja tävla” berättar Taija. På utställnings-sidan har Tarmo fått ett flertal championat, BIR- och gruppvinster och hunden har till och med placerat sig som Best in Show.

Den yngsta i flocken är den irländska röd och vita settern Riimi som är två år gammal. Han har varit väldigt självständig och modig ända sedan han var valp. “Tillsammans med Riimi har vi tränat massor med tricks för han älskar hjärngymnastik. Han brukar bara inte ha tålamod och koncentration för mer långvarig prestation. Riimi älskar mat så han är lätt att motivera” berättar Taija om ynglingens lynne. “Vi har inte än börjat med andra hobbyn vid sidan om utställningar eftersom Riimi forfarande har lite svårt att hålla sig i skinnet” skrattar Taija.

Hundkillarna är enligt sin matte (och utställningsdomarna) utmärkta representanter för sin ras. Men viktigare än utseendet är deras härliga lynne summerar Taija.

Settrarnas förändring från lite tunnsliten päls till täta, tjocka pälsar
Settrarnas förändring från lite tunnsliten päls till täta, tjocka pälsar

Då detta inlägg redan skrivits rent fick vi en till glad hälsning från setterpojkarnas matte: Veckoslutets utställning var som en lottovinst för våra killar! Båda var Bäst i rasen och Tarmo var dessutom Bäst i gruppen och även Bäst in Show! I båda hundarnas bedömning stod det “Vacker päls, tofsar och svans.”

Hundarna officiellt:

C.I.E* BALT UCH* EE UCH LV UCH LT UCH Entice Karibbean Pirate ”Tarmo”, irländsk röd setter

LT JUCH EE JUCH EEJV-17 Rhoswendale Diesel On My Tail ”Riimi”, irländsk röd och vit setter

Snazzy Mascots Lovable ”Soolo”, irländsk röd och vit setter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.