Hunden Nova lider av höftledsdysplasi

Hunden Nova lider av höfledsdysplasi vilket tidigare försämrade hennes livskvalitet

Hunden Nova är tre år gammal och hon har HD grad D, dvs. höftledsdysplasi. Nova har även pålagringar i höftlederna. Detta gjorde att hon belastade kroppen avvikande vilket i sin tur orsakade muskelspänningar i kroppen. Nova kunde även vara lite vresig och trött. Med hjälp av mångsidig vård i kombination med kosttillskott fick Nova ett bättre liv.

Mångsidig vård samt kosttillskott för ledernas hälsa

Novas matte Sara berättar ”Nova har gått på olika tillskott sedan hon fyllde året men jag har inte märkt att några hjälpt henne. För något år sedan började jag märka att Nova kände av sina höfter, hon avlastar dem med ryggen och har därför fått lite spänningar där och vid bäckenet. Vi har gått regelbundet till både kiropraktor och fysioterapeut vilket har hjälpt henne, men senaste halvåret tyckte jag inte att det hjälpte henne tillräckligt mycket längre. Hon kändes fortfarande stel, tröttare, lättretlig och emellanåt ville hon inte följa med ut på promenader. Nova är egentligen en mycket aktiv hund så jag blev väldigt bekymrad. Efter ett veterinärbesök för att kolla upp höfterna på nytt bestämde vi oss för att testa ett nytt tillskott och om vi inte märkte skillnad med det så skulle hon få börja gå på smärtstillande.”

Hunden Nova har höftledsdysplasi

Ett sista försök med att vårda höftledsdysplasin med kosttillskott 

Matte Sara valde att prova Nutrolin® HIP & JOINT som ett sista försök innan smärtstillande medicinering för att underlätta Novas liv. Sara skriver ”Jag hade hört väldigt mycket bra om Nutrolin® HIP & JOINT men hade inte alltför höga förhoppningar. Nu har Nova fått Joint Duo i över 2 månader och oj vilken skillnad det gjort för henne! Nästan direkt märkte jag att hon blev piggare. Hon har inte haft en enda dålig dag sedan start och hon har blivit sitt gamla busiga jag igen. Ingen mer vresighet mot de andra hundarna, en pigg hund som alltid vill följa med ut på promenader och hon har börjat busa massor inne igen. Vi har inte behövt börja med smärtstillande och jag hoppas att detta håller i sig många år till! Ett stort TACK till Nutrolin® som hjälp Nova att må bra igen!

Joint Duo har hjälpt Nova så mycket och jag kan inte beskriva hur enormt tacksam jag är för att ni finns. Alla mina hundar får även Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan som har gett dem exra fin päls och gjort under för tassarna. Nova har haft torra, rispiga och spruckna tassar men de är nu jättefina och lena.”

Vi blir alltid lika rörda och tacksamma över den här typen av solskenshistorier. Tack Sara för att du delade med dig av Novas historia!

499.00kr999.00kr
229.00kr599.00kr

Vad innebär höftledsdysplasi (HD)?

Höftledsdysplasi är lika med en felaktig utveckling i hundens höftleder. Lårbenshuvudet sitter dåligt i förhållande till höftledskålen i bäckenet och det uppstår därmed en slapphet i höftlederna. Den lindrigaste graden av höfledsdysplasi betecknas med bokstaven C (lindrig dysplasi). Följande grad är D (måttlig dysplasi) och höggradig dysplasi betecknas med bokstaven E. Höftleder som är normalt utvecklade betecknas med bokstäverna A och B.

Avel och därmed hundens gener har en stor betydelse för hurdana höftleder hunden har, men även miljön och hundens uppväxt kan påverka höftlederna. Det är vanligt att en hund med slapphet i höftlederna utvecklar pålagringar, dvs. artros i höftlederna, men det är individuellt hurdana besvär höftledsdysplasin orsakar hunden. 

Hundar som har höftledsdysplasi mår bra av en mångsidig vårdhelhet för att upprätthålla höfternas rörlighet. Din hunds veterinär och fysioterapeut eller motsvarande friskvårdskonsult hjälper dig att se över din hunds vikt, motion och fysiska kondition för att hundens ska ha bästa möjliga förutsättningar för ett liv med rörelse och glädje. En del hundar kan behöva smärtstillande medicinering i kurer eller kontinuerligt, och hunden med ledproblem mår dessutom alltid bra av att få kosttillskott för ledernas hälsa.

Kosttillskott som stödvård vid höftledsdysplasi

Kosttillskott som innehåller rikligt av inflammationsdämpande omega-3 fettsyror (ETA, EPA, DPA, DHA) samt utvalda näringsämnen (speciellt glukosamin och kondroitin) vårdar skadade leder. Dessa dämpar inflammationer och stödjer ledvävnadernas förnyelse. Naturlig E-vitamin förstärker denna effekt genom att dämpa den oxidativa stress som inflammationerna orsakar.

Nutrolin® HIP & JOINT är ett 100 % naturligt kosttillskott som innehåller rikligt av omega-3 ETA, EPA, DPA och DHA, utvalda näringsämnen för ledernas hälsa (glukosamin, kondroitin, MSM, C-vitamin och krill) samt E-vitamin. Joint Duo hjälper till att sakta av eller till och med stanna upp framskridningen av artros i leder med utvecklingsstörning eller tidigare skada.

Nutrolin® HIP & JOINT testades i två år innan produkten kom ut på marknaden år 2013. Det gjordes dessutom en pilotundersökning på Veterinärmedicinska fakulteten vid Helsingfors universitet. Forskarna testade effekten av HIP & JOINT på hundar med kronisk smärta orsakad av artros i höftlederna. Smärtan mättes under uppföljningen med ett smärtindex som är utvecklat av DVM Hielm-Björkmans team. Mätningarna som gjordes under en tre månader lång uppföljningsperiod visade att hundarnas artrossmärta minskade avsevärt (Hielm-Björkman & Seppälä, 2013).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.