Nytt liv för hundar med ledproblem med rätt näringsämnen

Nytt liv för hundar med artros

I kommunen Halikko utanför den finska staden Åbo finns en av de första veterinärklinikerna som för flera år sedan tog in artroshundarnas kosttillskott Nutrolin® HIP & JOINT i sitt sortiment. Personalen på kliniken har sedan den dagen träffat många livsglada artroshundar tillsammans med sina förvånade ägare. Med hjälp av HIP & JOINT hoppar artroshundarna självmant glatt in i bilen igen vilket dessa hundar ofta inte gjort på länge. Likaså är de långsamma promenaderna ett minne blott då hundarnas intresse för lek och bus har återvänt.

Gemensamt för dessa patienter är normalt att hundarna fått prova på allt möjligt mot den smärta och stelhet artrosen orsakar. Därför är inte ägarna alltid förtjusta över att prova ytterligare ett tillskott för ledernas hälsa. Det är ändå lönsamt att provat något nytt konstaterar personalen på veterinärkliniken.

– Då en hundpatient kommer på återkoll efter en månad och rent av skuttar in med en andfådd ägare på efterkälken vet vi att där är igen en hund som tack vare Nutrolin® HIP & JOINT fått tillbaka rörelseglädjen och gjort sin ägare lycklig, skrattar Linn Jaatinen som är en av veterinärerna på kliniken.

Från testprojekt till produkt

Veterinären Linn deltog aktivt i ett av testprojekten av Nutrolin® HIP & JOINT redan innan produkten lanserades. Hon har därmed fått omfattade praktisk kunskap om hur HIP & JOINTs kombination av omega-3-fettsyror och näringsämnen för lederna fungerar.

– Eftersom jag redan hade sett positiv effekt på hundarna i testgruppen har det varit naturligt för mig att rekommendera Nutrolin® HIP & JOINT till mina patienter som lider av artros, förklarar Linn. Även Linns egna gamla, men pigga västgötaspets får HIP & JOINT.

Även en gammal hund kan vara pigg

Alla hundägare märker inte att den äldre hundens takt sakta blivit långsammare. Många upplever dessutom att hunden automatiskt blir stel då hunden blir äldre. Veterinärerna på kliniken i Halikko konstaterar att

– En äldre hundpatient kommer ofta in för ett rutinbesök, kanske för att vaccineras, och då brukar vi lägga märke till att hunden verkar stel och ofta även överviktig. Då vi diskuterar detta med ägaren berättar vi att hunden kunde må bra av att prova ett litet paket Nutrolin® HIP & JOINT samtidigt som hundens matportion vid behov minskas.

– Vid följande besök, normalt en månad senare då hunden kommer in för kontroll träffar vi en mycket förvånad ägare som berättar hur hunden känns yngre och att hunden börjat leka igen. Alla dessa hundägare vill fortsätta ge av Nutrolin® HIP & JOINT, och så klart även hålla koll på hundens vikt ifall det är frågan om en överviktig hund. Då är det väldigt bra att det även går att få av HIP & JOINT i det stora sparpaketet där var tredje dag är gratis i förhållande till det mindre paketet. Hundarna får nämligen normalt av HIP & JOINT livet ut.

Bra resultat vid mångsidig vård av hundens artros

Veterinärklinikerna har ofta patienter som har tydlig hälta eller andra symptom som tyder på att hunden lider av artros. Hundar döljer normalt smärta bra så hunden undersöks alltid noggrant för att exempelvis utesluta att det inte är frågan om en sticka i tassen eller ett avslitet korsband. Chefsveterinären Pirkko Hämeenoja på kliniken i Halikko är mycket nöjd med de resurser kliniken har för att på ett mångsidigt vis vårda klinikens artrospatienter.

– Fysioterapi, vattentrask, laser, viktuppföljning, Nutrolin® HIP & JOINT och vid behov smärtstillande medicinering förser hunden med ett så effektivt vårdpaket att våra artrospatienter kan leva ett lyckligt och aktivt liv även då de till och med har grav artros, berättar Pirkko. En gång gick det så långt att en äldre dam knappt kunde hålla takten med sin gamla retriver även om damen rörde sig på sparkkälke. Retrievern hade tidigare varit trög och långsam på grund av sin artros, men då artrosen vårdades fick hunden tillbaka rörelseglädjen och rörde sig som en ung hund på promenaderna.

”Det är trevligt att sälja en produkt som fungerar”

– Jag måste erkänna att jag till en början var skeptisk mot Nutrolin® HIP & JOINT. Jag har nämligen genom åren tagit del av så många försäljningssamtal för ledtillskott som ska vara effektivare än alla andra produkter på marknaden. Jag upplevde dessutom att HIP & JOINT hade ett rätt så högt pris, men i dagsläge ser jag annorlunda på detta: tidigare rekommenderade vi att ägarna till artroshundar skulle köpa både tabletter/pulver med näringsämnen för lederna och dessutom fiskolja, dvs. två olika produkter. Men HIP & JOINT innehåller ju både och i ett och samma paket, och dessutom med höga halter av de verksamma ämnena. Då är totalpriset mycket rimligt. Råvarorna i HIP & JOINT och halterna av dessa tål dessutom kritisk bedömning och effekten är obestridlig. Det känns rätt att sälja HIP & JOINT då jag känner till produktens exeptionella effekt, summerar chefsveterinären Pirkko Hämeenoja.

Veterinärerna på kliniken i Halikko rekommenderar gärna Nutrolin® HIP & JOINT, och de andra Nutrolin®-produkterna som de alltid har i sitt urval.

– Det är alltid härligt då vi kan hjälpa våra kunder och deras hundar med hjälp av kosttillskott som vi även ger våra egna hundar. Jag blev en Nutrolin® HIP & JOINT-fan då min egna hund Heta fick hjälp av produkten efter att hon diagnostiserades med artros vid ett års ålder. Med hjälp av HIP & JOINT återfick Heta rörelseglädjen och började även bygga upp sina muskler. Även Hetas massör har förundrat sig över resultaten, berättar djurskötare Niina Heinonen leende.

Höga halter och råvaror av läkemedelskvalitet

Nutrolin® HIP & JOINT innehåller både fiskolja som olja och näringsämnen för lederna som tabletter – i ett och samma paket. På så sätt är det möjligt att få en tillräckligt hög halt av de verksamman ämnen i hundens dagliga kost.

HIP & JOINTs dagsranson för exempelvis en 20-kilos hund innehåller bland annat:

  • 1200 mg omega-3-EPA och DHA fettsyror från fiskolja samt
  • 1100 mg glukosamin & kondroitin.

Alla råvaror i Nutrolin® HIP & JOINT är av läkemedelskvalitet och produkten tillverkas i Finland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.