Med en boxer på Kanarieöarna – klimatförändringen orsakade hudproblem

Med en boxer på Kanarieöarna - klimatförändringen orsakade hudproblem

Soliga hälsningar från Gran Canaria! Tillsammans med min man och våra två hundar bor och arbetar jag på Kanarieöarna om vintrarna. Somrarna spenderar vi i Finland. Vår boxer Milo är fyra år gammal och född i Finland. Vi har dessutom blandrasiga valpen Blanko som är född på en bananfarm i Spanien.

För fem år sedan då vi fortfarande bodde i Finland kände vi en saknad efter att ha hund. Vi funderade på ras och efter en lång betänketid beslöt vi oss för att vi skulle ha en boxer. Vi var medvetna om att det finns flera genetiska sjukdomar i rasen och vi var noga med att hitta en pålitlig uppfödare. Efter att vi hittat uppfödaren vi letat efter flyttade Milo strax hem till oss. Vi bodde då centralt i en tvåa i Helsingors.

Milo var en lekfull valp med ett härligt lynne, på alla vis en perfekt hund. Milos första år blev ändå ett svårt år för oss. Hon drabbades av en allvarlig livmoderinflammation, men kunde som tur räddas med en operation. Milo hade även från och till öron-, ögon-, urinvägs- och hudinflammationer under sitt första år. Nu i efterhand tror jag att vi kunde ha sluppit flera av dessa med hjälp av rätt kost och kosttillskott.

Med hund på Kanarieöarna - klimatförändringen orsakade hudproblem

Hudproblem i det nya klimatet

Så som många boxerägare vet kan det kräva att man konstant har ögonen öppna för att hitta rätt kost till hunden. Det tog oss nästan två år att hitta rätt kost till Milo – en kost som håller alla hennes inflammationer borta. Vår boxer kan exempelvis äta broccoli men mot blomkål är hon allergisk.

I dagsläge äter Milo endast hemlagad mat. Kosten består av ris, gröt, grönsaker, kött och fisk. Ända sedan kosten har varit rätt har Milo mått bra. Då vi flyttade till det torra klimatet på Kanarieöarna anpassade sig Milo annars bra, men huden började visa symptom.

Milos nos och trampdynor var torra och spruckna. Även pälsen var strävare än tidigare. Efter att ha provat några olika kosttillskott och fiskoljor hittade vi till Nutrolin®-serien. Det tog inte länge innan Nutrolin® SKIN & COAT-oljan gjorde Milos nos och tassar välmående. Även pälsen blev snabbt sammetslen och glansig.

Vi fortsätter med samma, enkla husmanskost som håller Milos allergiska symptom borta, och vi tillsätter Nutrolin® SKIN & COAT i båda våra hundars mat. Jag känner mig så lättad då vi äntligen lyckas hålla Milo välmående. Vi har verkligen varit nöjda med Nutrolin®-produktena. De åker med i vårt bagage oberoende vart vi reser.

Ifall du vill följa vår resa kan du göra det på Instagram under @milosurftravels.

Hälsningar, Liisi, Joona, Milo och Blanko

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.