Mååyras resa till hundutställningen Crufts

Tollaren Mååyras resa till hundutställningen Crufts

Mååyra är en glad tollartjej på tre år. Jag har fått äran att följa henne från dag ett då vi i familjen även ägde Mååyras mamma Tråålla. Jag visste tidigt att Mååyra var nått speciellt – att hon skulle gå i mamma Tråållas fotspår både inom utställning, men också inom lydnad och rallylydnad.

I detta inlägg får ni läsa om våran resa från Edsbyn via Sveriges största utställning i Stockholm och hela vägen till världens största hundutställning Crufts.

Mååyra på Stora Stockholm

Mååyra visade framfötterna i utställningsringen tidigt. Vi förstod att hon var något speciellt när hon gång på gång vann över de andra hundarna. Att åka och ställa ut på Stora Stockholm (dvs. Stockholm Hundmässa) har varit en dröm jag haft sedan jag var liten, det är ju bara de finaste som anmäls dit tyckte jag. I december 2018 stod jag där, jag och Mååyra.

Antalet Championtikar var många, elva stycken. Mååyra knep första platsen. WOW tänkte jag. Det bar in i Bästa tik -klassen, där var det massor med fina hundar, men där vann hon också. WOOW. 

När det var dags att möta hanen i sista uppgörandet av BIR, alltså Bäst i Rasen, på Stora Stockholm var jag redan mållös. Men även det vann hon! Min Mååyra, bäst av alla anmälda tollare på denna utställning. Min lilla tjej!

I och med vinsten som bästa tollartik på Stora Stockholm så var Mååyra kvalad till Crufts i England, en dröm som jag inte ens drömt. Tanken att jag ska få kliva in på Crufts med min hund kändes helt otrolig.

Dags för resan till Crufts

Efter Stockholm Hundmässa valde Mååyra att fälla all sin päls. Jag menar ALL päls! En vän berättade om Nutrolin®-serien och jag tänkte att jag provar vad som helst. Vi började alltså med Nutrolin® SKIN & COAT och vips så hade Mååyra fällt klart och en ny, superglansig och fin päls växte ut. Så otroligt! Mååyra brukar ha svårt att återhämta sig efter en kraftig urfällning och det brukar dröja länge innan pälsen är fin igen. I mars var hon finare än någonsin. Aldrig har hon haft sådan päls! Även Mååyras trampdynor blev mjuka och lena. Ögonen lyser på ett annat sätt, hela hunden skiner.

I mars var det sedan dags att ta oss till England. Vi valde bilen som färdmedel. Så vi har suttit på supersnabba motorvägar, kört i Frankrike utan att fatta vad det står på skyltarna, kört bil in i ett tåg som åker under vattnet och sedan kört bil på helt fel sida av vägen i England. Ja, bara detta var en upplevelse.

Vi hade självklart inga förhoppningar på Crufts, bara att vara på plats var en vinst. Mååyra blev inte placerad av de 44 anmälda tikarna, men vi hade en fin resa.

Nu laddar vi för nya mål, vem vet – kanske ses vi på Rally-SM 2020.

//Alice och Mååyra 

Tollaren Mååyras resa till hundutställningen Crufts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.