Hunden Icon led av irriterad hud och glanslös päls

Hunden Icon led av irriterad hud och glanslös päls

Icons bekymmer började sommaren 2018 – han blev då ilsket röd på halsen, tappade nästan all päls och kliade sig mer än vanligt. Först trodde vi att det hade med värmen att göra eftersom det var så varmt, plus att det vart mycket träning på jaktapporteringen (i vatten) för honom. Samt att han dreglar ju ganska mycket.

Vi åkte till veterinären och fick  klorhexidin-schampo att börja med. Icon blev jättefin av schampot och pälsen började växa ut igen. Veterinären hade samma teori som vi, eftersom det var extremt varmt då.

Bakslag och nya hudproblem

Icon har alltid haft svårt att hålla hullet, men i och med hudproblemen blev det ännu svårare. Vi bytte foder och gick över till färskfoder vilket till en början fungerade bra och han började hålla hullet. Men sex månader senare kom nästa bakslag. Då fick vi köpa en annan sort av det fodret han åt. På två dygn hade hela hunden irriterad hud – öronen, halsen, tassarna, magen. Dessutom var pälsen glanslös, och Icon var röd runt ögon, samt hade rinnande ögon. In till veterinären igen för att konstatera att hela hunden var full av svamp. Hem med schampo mot svamp, öron-rens och kortison. Icon tappade det lilla hull han hade på ett par dagar.
Vi konstaterade snabbt att det var fodret Icon reagerat på. Vi började leta foder som var ”rent”, och hittade ett färskfoder med rena proteinkällor, som vi satte in Icon på direkt efter kortisonkuren. Icon fick även börja med Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan (eftersom det är den enda olja som inte innehåller laxolja, Icon är nämligen allergisk mot gris och lax).

Hjälp mot den irriterade huden och dåliga pälsen

På bara sex dagar kunde vi se resultat av både foderbytet och Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan. Icon började lägga på sig hull med fodret och glansen i pälsen började komma tillbaka med SKIN & COAT.
I dagsläge äter Icon nöt- och lammfoder tillsammans med SKIN & COAT-oljan. Han har vart problemfri i ett år nu. Han slipper gå på mediciner och kan leva ett aktivt liv som jakt- och lydnadshund.
– Icons matte Malin Dybeck

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

#nutrolinlife

BESTÄLL VÅRT NYHETSBREV OCH FÅ

10% rabatt

 Var bland de första som får veta om våra exklusiva produkter, nyheter och kampanjer.

Observera att koden är bunden till din e-postadress. Gör därför beställningen med samma e-postadress som du beställt koden på för att du ska kunna utnyttja rabatten. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.