Hunden Molly fick hjälp mot sina fukteksem och öronproblem

Hunden Molly fick hjälp mot sina fukteksem och öronproblem

Molly (3 år) började i början av 2020 besväras av kladdiga eksem mellan trampdynorna (fukteksem) och har till och från slickat mycket på sina tassar. Hon fick sedan problem med sina öron, med en överproduktion av mörkt vax. Detta ledde till att hon kunde klia så mycket att det blev sår och hon fick ha tratt på sig, när vi inte hade koll på henne. Förutom det hade hon mycket mjäll och eksem (ytligt) i huden samt sår runt munnen. Man misstänkte jästsvampinfektion av en eventuell foderallergi och hon schamponerades med svampdödande schampo i kombination med öronrengöring och strikt utfodring av veterinärfoder.

Mollys besvär försvinner

Mollys besvär lindrades lite under den tiden som hon behandlades och fick veterinärfoder men slutade vi behandla henne kom besvären snabbt tillbaka. Så hörde vi talas om Nutrolin® SKIN & COAT och wow vilken produkt, som också enligt omdömen skulle vara superbra. Vi trodde inte mycket på den men gav den en chans. Till våran stora förvåning såg vi skillnad redan efter någon vecka då Mollys intensiva färg började blekna och trampdynorna blev tydligt mindre spruckna. Vaxproduktionen har avtagit och hennes röda, irriterade hud är numera ljus och fin, även om ytterst lite mjäll finns kvar ser det ljust ut. Med denna olja behövs ingen annan behandling och vi är så glada över att ha hittat den, och inte minst Molly som nu gått tillbaka till sitt vanliga foder efter bara några månader med SKIN & COAT.

En annan sak som jag också vill tillägga är att under tiden som Molly hade sina besvär upplevdes hon som ”deppig”. Bara en kort tid efter att hon fått SKIN & COAT så har hennes humör blivit bättre och hon är nu en gladare hund.

Vi rekommenderar SKIN & COAT till alla hundägare med hundar som besväras av hud- och öronproblem, en mycket bra produkt!

Texten är skriven av Mollys matte Lisa.

2 tankar om “Hunden Molly fick hjälp mot sina fukteksem och öronproblem

 1. Eva Norling says:

  Tips på hur man får hunden att äta oljan om man inte kan ge den på foder som innehåller fiskolja?
  Hon vägrar att slicka i sig den ren.
  Hur många kalorier innehåller oljan?

  • Nutrolin® says:

   Till hundar som inte har svåra hudproblem går det bra att ge av Nutrolin® SKIN & COAT tillsammans med foder som innehåller fisk/fiskolja eftersom SKIN & COAT normalt även då ger bra effekt.

   Vårt tips för hundar som har atopisk dermatit, klåda eller andra svåra hudproblem är: Ge inte fisk eller fiskolja till hunden i samma måltid som du ger av SKIN & COAT. För att hundens kropp ska kunna utnyttja de olika fettsyrorna som finns i vegetabiliska oljor och i fiskolja till fullo är det bäst att hunden får av dessa vid olika tidpunkter på dagen. Tipset är alltså speciellt för hundar med riktigt svåra hundproblem.

   Ifall din hund hör till hundarna med svåra hudproblem kan du funder på om det du kan ge något som inte innehåller fisk till hunden tillsammans med oljan. Kanske lite kött eller dylikt?

   SKIN & COAT innehåller 8,3 kilokalorier per milliliter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.