För Hof Sosaths topphäst var Nutrolin® det enda som hjälpte

För Hof Sosaths topphäst var Nutrolin® det enda som hjälpte

Lady Lordana är en mycket framgångsrik hopphäst av rasen Oldenburg. Stoet tävlar på toppnivå med ryttaren Hendrik Sosath ända upp till 160-klasserna. Tillsammans har ekipaget bland annat tävlat på Hamburg Derby, Nations Cup och World Cup-deltävlingar. Den legendariska Aachen har också blivit bekant för dem.

De fina framgångarna skuggades ändå länge av de svåra hudproblemen som Lady Lordana led av i många år.

För Hof Sosaths topphäst var Nutrolin® det enda som hjälpte

När hudens kondition var som värst gick Lady Lordana inte att ridas, och att planera tävlingskalendern var då även omöjligt. Stoets hud hade mystiska besvär som vårdades under sex år på alla möjliga vis, medan veterinärerna funderade över vad problemen kunde bero på. Symptomen blev ibland värre under somrarna, och även stress orsakade att stons pälsstrån föll av, så situationen var mycket besvärlig.

Samarbete ger styrka

Toppryttaren Juulia Jyläs har varit en del av Powered by Nutrolin®-teamet i flera år. Juulias hingst Finishing Touch Wareslage flyttade till Sosaths hingststation för avel efter sin tävlingskarriär, och hade med sig sina topprodukter ur Nutrolin®-serien.

Juulia och hennes team hörde om Lady Lordanas situation och gav stoet ett paket Nutrolin® HORSE Skin & Coat att testa. Det smidiga bag-in-box med kran-paketet innehåller 3000 ml patenterad oljesammansättning som är skräddarsydd specifikt för hästens hud och päls. Produkten innehåller förutom en unik fettsyresammansättning även 900 mg naturlig E-vitamin i den dagliga dosen på 50 ml.

Förvåningen hos Sosath var stor då det var en finländsk näringsolja som till slut hjälpte deras värdefulla sto!

”Det tog bara ungefär en vecka och Lady Lordanas päls började glänsa. Vi kunde tydligt se att även klådan snabbt lindrades efter att oljan blivit en del av den dagliga foderstaten.”

För Hof Sosaths topphäst var Nutrolin® det enda som hjälpte

Lady Lordana får dagligen 10 kg hö. På morgon och kväll får stoet helfoder och havre. På dagen serveras hon mash tillsammans med 60 ml Nutrolin® HORSE Skin & Coat. Stoet har hela tiden gått på denna dosering.

”Vi har varit mycket nöjda med Skin & Coat, och vi överväger att ge av oljan även till några av våra andra hästar. Smakligheten har varit utmärkt och resultaten vi sett är lysande!”

Hof Sosath

Hof Sosath är en av Tysklands största hästuppfödare. Familjeföretaget har ett starkt fäste inom hästförsäljning. Många sport- och hobbyhästar, för att inte glömma högklassiga avelshingstar har kommit till Sverige från dem. Stallet är beläget i norra Tyskland, nära Bremen och Oldenburg. 

Hof Sosath litar på Nutrolin®

Nutrolin® HORSE Skin & Coat

Skyddar och ger näring till hästens hud och förbättrar pälskvaliteten.

  • En näringsolja utvecklad specifikt för vård av huden.
  • Lindrar de symptom som torr hud orsakar, minskar klåda och mjäll.
  • Förbättrar pälsens välmående och glans.
  • Stödjer vården av sommareksem, regnskållor och hudinfektioner.
  • En unik, patenterad sammansättning.
  • Innehåller rikligt av essentiella fettsyror som ger näring till huden och förbättrar hudens naturliga skyddslager.
  • Innehåller rikligt av naturlig E-vitamin (d-alfa-tokoferol): 900 mg/ 50 ml

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.