Vilka fettsyror till hunden som lider av hudproblem så som klåda eller eksem?

Vilka fettsyror till hunden som lider av hudproblem så som klåda eller eksem?

Störningar i hundens hud beror ofta på att huden är för torr. Hudproblem som uppstår på grund av för torr hud kan exempelvis vara klåda, eksem, mjäll och glanslös päls. För att hundens hud ska må bra behöver hunden essentiella fettsyror. Essentiella fettsyror är fettsyror som hunden inte själv kan tillverka utan som hunden måste få ur sin kost.

Vilka essentiella fettsyror tar hand om hundens hud och hjälper mot exempelvis klåda och eksem?

Hunden behöver omega-6 linolsyra för att upprätthålla hudens skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. Om hunden inte får tillräckligt mycket linolsyra blir huden torr och mjällig, hårfällningen ökar och risken för bakterie- och jästsvampsinfektioner blir större. Hunden får linolsyra ur vegetabiliska oljor. Vegetabiliska oljor innehåller dessutom alfa-linolensyra (omega-3 SDA) som tillsammans med linolsyra stärker hudens barriärfunktion.

Hunden som har hudproblem behöver alltså ett kosttillskott som innehåller utvalda essentiella fettsyror (linolsyra och alfa-linolensyra) ur vegetabiliska oljor. Nutrolin® SKIN & COAT är en patenterad näringsolja som innehåller både linolsyra och alfa-linolensyra. Skin & Coat är dessutom kompletterad med naturliga tokoferoler (alfa-tokoferol, dvs. E-vitamin och beta-, gamma- och delta-tokoferoler) för bästa effekt. Med hjälp av Skin & Coat-näringsoljan kan hunden själv bygga upp de ceramider och andra byggklossar som en frisk hud behöver

Tass-salva är inte den bästa lösningen på hundens tassproblem
Läs mer och köp Nutrolin® Skin & Coat

Laxolja eller andra fiskoljor hjälper inte då hunden har hudproblem

Lax- och andra fiskoljor förbättrar inte hudens fuktighetsbalans eller naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. Fiskolja innehåller nämligen väldigt lite linolsyra som behövs för hudens välmående. Fiskoljans fettsyror tar dessutom ut en del av effekten av de vegetabiliska oljornas fettsyror. Nutrolin® SKIN & COAT innehåller inte fiskolja utan endast vegetabiliska oljor och därför ger Skin & Coat så bra effekt vid hudproblem.

Fiskoljans fettsyror har i sin tur andra viktiga uppgifter. Till exempel valpens utveckling och seniorhundens hälsa kan stödjas med fiskoljans omega-3 fettsyror. Alla andra Nutrolin®-produkter än SKIN & COAT är därför fiskoljebaserade. Vår riktlinje är: synliga resultat med rätt fettsyror.

Användarerfarenhet: Yax atopiska klåda lättade med Nutrolin® SKIN & COAT

Då Yax fick problem med intensiv klåda stannade allt upp. Yax ägare Hanna fick tipset att prova Nutrolin® SKIN & COAT och efter tre månaders användning berättar Hanna: “Hans päls har blivit i sådan bra kvalité att vi kunnat börja ställa ut honom igen. Dessutom har han inte krävt lika mycket medicin eller bad som tidigare, vilket är bra för hans kropp, då han ska försöka medicineras så lite som möjligt. Han atopiska symtom yttrar sig inte lika mycket! Hans trampdynor är också jättefina, då dom oftast tidigare var torra.”

12 tankar om “Vilka fettsyror till hunden som lider av hudproblem så som klåda eller eksem?

 1. Yvonne carlsson says:

  Kan man äta flera av era produkter samtidigt?
  Min hund har artros går just nu på kortison. Har beställt jount duo men undrar om man även kan ge skin cout ?
  Yvonne

  • Nutrolin® says:

   Det räcker vanligtvis med att välja en Nutrolin®-produkt till hunden. Ibland kan det ändå finns behov av att kombinera Nutrolin Skin & Coat® med någon av de andra Nutrolin®-produkterna. Ifall hunden exempelvis lider av både artros och av hudproblem väljer du både Nutrolin Joint Duo® och Nutrolin Skin & Coat®.

   Då du ger av både Nutrolin Skin & Coat® och av en annan Nutrolin®-produkt ska du ge av den ena på morgonen och av den andra på kvällen. Nutrolin Skin & Coat® innehåller nämligen endast vegetabiliska oljor medan alla våra andra produkter är fiskoljebaserade. För att hundens kropp ska kunna utnyttja de olika fettsyrorna som finns i vegetabiliska oljor och i fiskolja är det viktigt att hunden får av dessa vid olika tidpunkter på dagen.

   Det finns inte behov av att kombinera två av våra fiskoljebaserade produkter. Ifall du exempelvis har en seniorhund med artos väljer du Nutrolin Joint Duo® framom Nutrolin Senior®.

 2. Allan Nilsson says:

  Hej!Vi har en labbe som är allergisk mot alla oljor, har torr hud o torra trampdynor men pälsen är fin o blank, tror ni att vi kan testa något från er som hon tål?

  • Nutrolin® says:

   Alla Nutrolin®-produkter är näringsoljor så ifall din hund inte tål tillskott av olja i maten så kommer våra produkter tyvärr inte att fungera. Nutrolin Skin & Coat® är den av våra produkter som ger hjälp mot problemen du beskriver, med det är som sagt frågan om en näringsolja.

 3. Ulrika says:

  Jag har två rottisar på 5 år snart aktiva torra klor å trampdynor men vill helst fokusera på lederna vilken ska jag välja?

  • Nutrolin® says:

   Det räcker vanligtvis med att välja en Nutrolin®-produkt till hunden. Ibland kan det ändå finns behov av att kombinera Nutrolin® Skin & Coat med någon av de andra Nutrolin-produkterna. Ifall hunden exempelvis lider av både artros/problem med lederna och av problem med torra tassar väljer du både Nutrolin® Joint Duo och Nutrolin® Skin & Coat.

   Ifall du väljer att ge av både Nutrolin® Skin & Coat och av Nutrolin® Joint Duo ska du ge av den ena på morgonen och av den andra på kvällen. Nutrolin® Skin & Coat innehåller nämligen endast vegetabiliska oljor medan alla våra andra produkter är fiskoljebaserade. För att hundens kropp ska kunna utnyttja de olika fettsyrorna som finns i vegetabiliska oljor och i fiskolja är det viktigt att hunden får av dessa vid olika tidpunkter på dagen.

   Du hittar mer info om produkterna på produktsidorna:
   * Nutrolin® Skin & Coat >>
   * Nutrolin® Joint Duo >>

 4. Marianne Bogren says:

  Min hund fick första dosen Skin & coat på kvällen. Gav då full dos. På natten kräktes han några gånger. Provar nu lägre dos och det verkar fungera. Är det en vanlig reaktion när man börjar ge oljan?

  • Nutrolin® says:

   Det är ovanligt att Nutrolin®-produkterna orsakar kräkningar. Har det skett andra förändringar i din hunds mat och/eller omgivning som har kunnat orsaka att hunden kräktes? Ifall kräkningen verkar bero på näringsoljan så rekommenderar vi att du provar med att sakta fasa in hunden mot rekommenderad dos för att magen ska få vänja sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

#nutrolinlife

BESTÄLL VÅRT NYHETSBREV OCH FÅ

10% rabatt

           Var bland de första som får veta om våra exklusiva produkter, nyheter och kampanjer.

Observera att koden är bunden till din e-postadress. Gör därför beställningen med samma e-postadress som du beställt koden på för att du ska kunna utnyttja rabatten. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.