TIPS: ge utställningshunden vacker päls och välmående hud

Utställningshundens pälsvård

Att gå på hundutställningar är en kul hobby som passar de flesta hundar. Många hundägare kämpar ändå med att hålla hundens hud och päls på topp året om. En glanslös och risig päls eller rodnad och svamp i huden drar nämligen ner på bedömningen. Och inte mår heller hunden bra i vardagen med dessa problem.

Hundens päls kan bli glanslös och mjällig speciellt efter pälsbyte. Andra hundar lider i sin tur av torr hud exempelvis under vinterhalvåret, eller av hotspots under sommaren. Utvärtes vård så som att borsta och tvätta hunden kan vara nödvändigt beroende på ras och kan även fungera som första hjälpen vid olika hud- och pälsproblem. I kombination till utvärtes vård lönar det sig dessutom att förstärka hudens naturliga skyddslager (hudens barriärfunktion) från insidan.

TIPS: ge utställningshunden vacker päls och välmående hud

Välmående hud och päls med fettsyror i kosten

Vacker och välmående päls är ett måste för utställningshunden oberoende av hundens ras och pälsens längd. Och för pälsens och hudens välmående är essentiella fettyror ett måste. Essentiella fettsyror är fettsyror som hunden inte själv kan producera utan som hunden måste få ur sin kost.

Fettsyror ur fodret eller ur en näringsolja?

Hundens foder innehåller sällan en tillräcklig nivå av essentiella fettsyror. Därför är det allra effektivast att tillsätta dessa i hundens kost med hjälp av en näringsolja. För att näringsoljan ska ge effekt på huden och pälsen, och samtidigt även på klorna och trampdynorna ska oljan innehålla de essentiella fettsyrorna omega-6 linolsyra (LA) och omega-3 alfa-linolensyra (ALA). Dessa fettsyror finns speciellt i vegetabiliska oljor. Olika vegetabiliska oljor innehåller olika mycket av dessa fettsyror. Därför är det bäst att välja en näringsolja som specifikt är framtagen för vård av hundens hud och päls.

Varför välja Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan?

Nutrolin® SKIN & COAT är en patenterad näringsolja rik på essentiella fettsyror. SKIN & COAT är effektiv för alla pälstyper och gör hundens päls rasenlig. Näringsoljan gör därmed inte den strävhåriga hundens päls mjuk. Det är bland annat därför som både hundtrimmare och utställningsfolk är speciellt förtjusta i SKIN & COAT.

Nutrolin® SKIN & COAT minskar både hårfällning och mjällning. Näringsoljan gör även sköra klor starka och sträva trampdynor mjuka. Bakom dessa positiva effekter står kunskap baserad på forskning om att störningar i huden ofta orsakas av alltför torr hud.

Varför behöver hundens hud och päls linolsyra och alfa-linolensyra?

För att hundens hud och päls ska må bra behövs de essentiella fettsyrorna omega-6 linolsyra och omega-3 alfa-linolensyra från vegetabiliska oljor. Även om hunden i många avseenden är en köttätare har den en allätares ämnesomsättning vad gäller fettsyror: essentiella fettsyror fås endast från vissa vegetabiliska oljor. Hundens kropp kan alltså inte själv producera dessa fettsyror.

Linolsyra som fås ur kosten skyddar hundens hud mot att att bli alltför torr. Samtidigt stödjer linolsyran hudens, pälsens, klornas och trampdynornas välmående. Nutrolin® SKIN & COAT är en patenterad näringsolja som innehåller rikligt med linolsyra. SKIN & COAT innehåller dessutom fettsyror som stödjer linolsyrans effekt: alfa-linolensyra, gamma-linolensyra (GLA) och stearidonsyra (SDA). Näringsoljan innehåller även naturlig E-vitamin. SKIN & COAT-oljans sammansättning är patenterad i flera europeiska länder och i USA. Vid regelbunden användning förstärker SKIN & COAT hudens naturliga skydd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.