Den aktiva hunden Heka fick hjälp mot sina slitna trampdynor

Den aktiva hunden Heka fick hjälp mot sina slitna trampdynor

”Då jag tänker efter har min 10-åriga pudel Heka fått Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan i nästan åtta år nu” minns matte Tiina. Hekas Nutrolin®-historia började då Tiina letade efter en produkt som kunde hjälpa mot de problem som hunden hade med sina tassar. Eftersom Heka är en aktiv hund och rör sig på varierande underlag är det ett måste med slitstarka och elastiska trampdynor.

Hekas slitna trampdynor

“Trampdynorna utsätts för hårt slitage speciellt eftersom Heka tränar både hundfrisbee och agility. Heka fick tidigare diverse andra oljor i sin mat, men utan några synliga resultat. En av de stora trampdynorna slets till och med så illa att ett lager lossnade helt och hållet. Med hjälp av Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan blev Hekas tassar välmående på bara tre månader och skillnaden är otrolig. För att upprätthålla Hekas tasshälsa är SKIN & COAT därför ett naturligt val för mig. Det har aldrig heller funnits behov av att smörja tassarna efter att Heka började få av SKIN & COAT i sin mat” berättar matte Tiina.

Hunden Hekas slitna trampdynor blev hela

Tassen är hundens kontrollpunkt

Hundens tasshälsa går hand i hand med hur hundens hud mår. Då hundens tassar är röda, trampdynorna sträva och spruckna och klorna svaga så mår sällan hundens hud eller päls heller bra. En hund med välmående tassar har i sin tur normalt även frisk hud och vacker päls.

GÖR ETT LITET TEST: för ett finger över din hunds trampdynor. Hur känns trampdynorna, hur ser de ut? Friska trampdynor är släta och elastiska, och huden mellan trampdynorna är hel och snygg. Friska tassar behöver inte smörjas eller behandlas med andra medel från utsidan. Ifall din hunds tassar är röda och trampdynorna är sträva och spruckna så mår inte tassarna bra. Orsaken till problemet ligger ofta i svagheter i hudens naturliga skyddslager, dvs. i hudens barriärfunktion. Även trampdynorna är hud, bara mycket tjockare än vad hundens övriga hud är.

Friska tassar utan yttre smörjning

Istället för att smörja hundens tassar från utsidan kan du förbättra hundens tasshälsa med ett litet tillskott i hundens mat. Utvalda fettsyror hjälper nämligen hunden att få slitstarka trampdynor och klor, och samtidigt även välmående hud och päls.

Nutrolin® SKIN & COAT- näringsoljan är marknadens enda patenterade fettsyreblandning för vård av hundens hud, och den ger synlig effekt. SKIN & COAT ger en betydande förbättring på trampdynornas hud i form av förnyad hud vanligtvis efter 10–12 veckors användning. Inverkan på klorna syns normalt inom samma tidsperiod. Förändringar i pälsen kan ses så tidigt som 2–3 veckor efter att hunden börjat få av oljan och en lindring av hudproblem ses normalt efter cirka sex veckors användning av SKIN & COAT.

VISSTE DU? Essentiella fettsyror, speciellt omega-6 linolsyra, behövs för att upprätthålla hudens, och därmed även trampdynornas naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. En barriärfunktion som fungerar dåligt orsakar torr hud och utsätter hunden för hudproblem. Nutrolin® SKIN & COAT innehåller förutom linolsyra även andra fettsyror som stödjer linolsyrans effekt: alfa-linolensyra, gamma-linolensyra (GLA) och stearidonsyra (SDA) samt naturlig E-vitamin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.