Har din häst problem med huden eller pälsen under vintern?

Har din häst problem med huden eller pälsen under vintern?

Hästens hud och päls är hårt utsatta under vinterhalvåret vilket kan visa sig som problem med bland annat mjäll, klåda och skavsår. Då den torra vinterluften gör hästens hud torr kan även pälsen tappa sin glans och bli svagare mot yttre påfrestningar. Det är därför inte ovanligt att täcken, träns och sadel börjar skava eller att hästen får klåda i speciellt man och svans.

Hästens hudproblem har traditionellt vårdats från utsidan genom att vi bland annat tvättar hästen med vårdande schampo och applicerar hudvårdsprodukter direkt på problemområdet. Och visst har yttre vård en viktigt betydelse, speciellt vid akuta problem. Många problem kan ändå undvikas genom att ta hand om hudens och pälsens välmående från insidan med hjälp av tillskott av utvalda fettsyror i hästens foderstat.

Häst med sommareksem? Klåda, torr hud, mjäll? Glanslös päls?

Vintern är en påfrestande tid för hästens hud och päls

Hästen får torr hud av olika orsaker under vintern. Hästar som har täcke på sig under vintern blir ofta mjälliga och pälskvaliteten försämras. Både hästar med mycket vinterpäls och mer tunnhåriga eller klippta sporthästar kan i sin tur bli väldigt svettiga då de arbetar. Det är inte ovanligt att det då uppstår skavsår och kala fläckar av exempelvis träns och sadel ifall hästen har dålig pälskvalitet.

Grunden till hästens hud- och pälsproblem ligger ofta i en alltför torr hud. Genom att stödja hudens naturliga skyddsmekanismer, dvs. hudens barriärfunktion kan vi förebygga att hästen får problem med torr hud. 

Hästens hud och päls blir starkare från insidan

För att bygga upp hudens naturliga skydd behöver hästen tillskott av utvalda essentiella fettsyror. Nutrolin® HORSE Skin & Coat är en unik, patenterad näringsolja för hästar. Den innehåller rikligt med essentiella fettsyror som förstärker hudens barriärfunktion. En välfungerande barriärfunktion upprätthåller hudens fuktbalans och lindrar de hudproblem som orsakas av torr hud.

Vintern är en påfrestande tid för hästens hud och päls

Unik, patenterad näringsolja för hästens hud och päls

Nutrolin® HORSE Skin & Coat är en unik näringsolja som är patenterad i både USA och Europa. Produkten tillverkas i Finland och den är utvecklad av den finska fettsyreforskaren Mikko Griinari som även är docent i husdjursnäring vid Helsingfors universitet. Skin & Coat innehåller rikligt med omega-6 linolsyra som är en essentiell fettsyra för hudens och pälsens välmående. Näringsoljan innehåller dessutom omega-3- och omega-6-seriernas fettsyror (ALA, SDA och GLA) som optimerar linolsyrans effekt. Skin & Coat innehåller även naturlig E-vitamin.

Läs mer och köp

Nutrolin® HORSE Skin & Coat minskar symtomen som torr hud orsakar, så som klåda och mjäll. Näringsoljan ger dessutom pälsen glans och stödjer vården av hudinfektioner och sommareksem. Skin & Coat kan antingen ges kontinuerligt till hästen eller i kurer beroende på hurdana problem hästen har med sin hud och päls. Hästarna gillar smaken och näringsoljan ges smidigt tillsammans med hästens foder.

Islandshästen Mæsa led tidigare av svår pälsfällning och klåda

Islandshästen Mæsa led tidigare av svår pälsfällning och klåda

Stoet Mæsa led tidigare av svår pälsfällning varje höst. Ända till hösten 2017 har Mæsa fällt all päls och kliat sig blodig då hon byter till vinterpäls runt oktober-november. Huden har varit öm och pälsen fallit av i mängder. Mæsa började därför få av Nutrolin® Horse Skin & Coat på våren 2017. Då hösten kom uppstod det inga som helst problem med pälsbytet. Läs hela Mæsas historia >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

#nutrolinlife

BESTÄLL VÅRT NYHETSBREV OCH FÅ

10% rabatt

           Var bland de första som får veta om våra exklusiva produkter, nyheter och kampanjer.

Observera att koden är bunden till din e-postadress. Gör därför beställningen med samma e-postadress som du beställt koden på för att du ska kunna utnyttja rabatten. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.