Oljor, omegan, fettsyror – och vad som är bra att veta om dem

Nutrolin® SKIN & COAT i glasflaska

En olja hjälper inte med allt

Det är inte konstigt att många känner sig osäkra i djungeln av omega-3, oljor och fettsyror. Alla löften på förpackningar och i reklamtexter ökar förvirringen. Dessa fakta är bra att förstå:

Eftersom det inte är möjligt för ett omegatillskott att svara på alla fettsyrebehov, innehåller Nutrolin®-serien fem skräddarsydda produkter till hundar, två till katter och tre till hästar. Produkterna skiljer sig åt från alla andra oljetillskott till djur även på så vis, att varje produkts fettsyresammansättning har kompletterats med sådana näringsämnen som effektivast stödjer användningsändamålet.

229.00kr599.00kr
199.00kr699.00kr
269.00kr699.00kr
499.00kr999.00kr
269.00kr699.00kr

Fettsyror vid vård av hundens hud

Informativ artikel om vilka fettsyror som ger effekt på hundens hud:

Läs artikeln
Fettsyreforskare och Nutrolin®-seriens utvecklareMikko Griinari
Utmana hundens nos

Nutrolin® kan fettsyror

Rätt fettsyror betyder mer liv: vartenda djur (samt sin ägare) behöver ett näringsmässigt stöd ur ett fettsyretillskott åtminstone i något skede av sitt liv. ”Om helfoder skulle vara optimalt för alla, så skulle våra hundar ha mindre problem med t.ex. huden och pälsen”, konstaterar docent Mikko Griinari från Helsingfors universitet. Han ansvarar även för produktutvecklingen av Nutrolin®-fettsyreserien. ”Det är bra att komma ihåg att de värdefulla fettsyrorna snabbt oxiderar i fodersäcken. Oxiderat fett är mycket skadliga för våra hundar, speciellt för valpar och seniorer”, tilläger Griinari. Därför är det en bra strategi att välja torrfoder med låg fetthalt, och ge de värdefulla och viktiga fettsyrorna färska direkt ur flaskan. Nutrolin®-serien lämpar sig även utmärkt som tillskott till färskfoder.

Till hästar är speciellt fiskoljebaserade fettsyretillskott av superpremiumnivå fortfarande i ett mycket tidigt stadium, även ute i världen. Nutrolin® gör ett banbrytande arbete för hästarnas hälsa.

Fettsyror från fiskolja till hästen

Intressant artikel om fiskoljans effekt på hästens muskelhälsa:

Läs artikeln

Glöm inte kvaliteten

Nutrolin® är i en helt egen klass inom fettsyreprodukter. Då Danmarks Tekniske Universitet undersökte oxidering av oljor till hundar var Nutrolin® överlägset bäst och tryggast.

Finländska Nutrolin® har överlag gått längre med fettsyreprodukter till husdjur och hästar än något annat företag i världen. Djurens fettsyrebehov varierar bland annat beroende på ålder och aktivitetsnivå. Även artros är mycket vanligt, och som stödvård till artros innehåller Nutrolin®-produktserien en unik, samverkande produkt. Nutrolin® HIP & JOINT till hundar samt Nutrolin® HORSE Joint Duo till hästar är marknadens enda artrosprodukter som innehåller höga halter av både inflammationsdämpande omega-3-fettsyror och lednutrienter. Denna kombination är exceptionellt effektiv eftersom artros är en inflammatorisk sjukdom.

Omega-nyckel – fakta om fettsyror
Nutrolin® HIP & JOINT och vit herdehund
Nutrolin® HORSE Joint Duo i stallet
Nutrolin® HIP & JOINT
Nutrolin®
KITTEN & ADULT
Köp
Nutrolin®
CAT SENIOR
köp

Kattens fettsyrebehov

Läs artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.