Då hundens hud och päls behöver omsorg

Hundens hud och päls är tydliga yttre tecken på hur hunden mår. Torr hud orsakar ofta klåda och pälsen kan vara mjällig och glanslös. Det är som tur enkelt att ta hand om hundens hud och päls. Med ett dagligt kosttillskott som innehåller rätt fettsyror får hunden välmående hud och vacker päls. Nutrolin Skin & Coat® är ett sådant tillskott, och dessutom 100 % naturligt och baserat på forskning.

Till vilka hundar passar Nutrolin Skin & Coat®?

Nutrolin Skin & Coat® är rätt val till alla fullvuxna hemma- och utställningshundar. Välj även Skin & Coat oberoende av hundens ålder ifall hunden har hud- eller pälsprobelm.

Hur fungerar Nutrolin Skin & Coat®?

Näringsoljan ger välmående hud, vacker och rasenlig päls samt slitstarka trampdynor och klor. Nutrolin Skin & Coat® är världens enda patenterade fettsyretillskott för hudens och pälsens välmående, med patent i både EU och USA.

Essentiella fettsyror, speciellt omega-6 linolsyra, behövs för att upprätthålla hudens naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. Om ett djur inte får tillräckligt mycket linolsyra blir huden torr och mjällig, hårfällningen ökar och risken för bakterie- och jästsvampsinfektioner blir större. Nutrolin Skin & Coat® innehåller rikligt med essentiella fettsyror som ger näring till huden och förbättrar hudens naturliga skyddslager.

Läs om några av alla de hundar som fått hjälp av Nutrolin Skin & Coat®

YAX ATOPISKA KLÅDA LÄTTADE

Då Yax fick problem med intensiv klåda stannade allt upp. Yax ägare Hanna fick tipset att prova Nutrolin Skin & Coat® och efter tre månaders användning berättar Hanna: “Hans päls har blivit i sådan bra kvalité att vi kunnat börja ställa ut honom igen. Dessutom har han inte krävt lika mycket medicin eller bad som tidigare, vilket är bra för hans kropp, då han ska försöka medicineras så lite som möjligt. Han atopiska symtom yttrar sig inte lika mycket! Hans trampdynor är också jättefina, då dom oftast tidigare var torra.”

KIIRA LED AV KLOSJUKDOMEN SLO

Kiira som är en belgisk vallhund tervueren var en frisk hund ända tills hennes klor plötsligt började skalas av. Efter besök hos veterinären fastställdes det att Kiira led av SLO (symmetrisk lupoid oychodystrofi) som i vardags även kallas klolossning. SLO är en kronisk klosjukdom som gör att hunden tappar flera eller alla klor. Kiira fick prova Nutrolin Skin & Coat® och det tog inte länge innan hennes klor blev bra igen.

2 tankar om “Då hundens hud och päls behöver omsorg

 1. Gunilla Axelsson says:

  Är Omega 6 verkligen den optimala fettsyran för hud ? Liksom vegetabiliska oljor ?? Är det inte omega 3 på samma sätt som för människor? Vi ger omega3 till bår hund.

  • Nutrolin® says:

   Tack för dina frågor Gunilla! För att ta hand om hundens hud behövs linolsyra och alfa-linolensyra. Linolsyra är omega-6-seriens essentiella fettsyra och alfa-linolensyran är en essentiell fettsyra ur omega-3-serien (omega-3 SDA). Observera att det är av stor betydelse vilka omega-6 och omega-3 fettsyror som hunden ska få av då vi vill ta hand om hud och päls. Exempelvis omega-3 EPA och DHA som finns i fiskolja tar inte hand om hud och päls.

   Hunden behöver linolsyra för att upprätthålla hudens skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. Om en hund inte får tillräckligt mycket linolsyra blir huden torr och mjällig, hårfällningen ökar och risken för bakterie- och jästsvampsinfektioner blir större.

   En barriärfunktion som fungerar dåligt kan stärkas med näringsolja som innehåller förutom omega-6 linolsyra även alfa-linolensyra (omega-3 SDA) samt naturliga tokoferoler (alfa-tokoferol, dvs. E-vitamin och beta-, gamma- och delta-tokoferoler).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

#nutrolinlife

BESTÄLL VÅRT NYHETSBREV OCH FÅ

10% rabatt

 Var bland de första som får veta om våra exklusiva produkter, nyheter och kampanjer.

Observera att koden är bunden till din e-postadress. Gör därför beställningen med samma e-postadress som du beställt koden på för att du ska kunna utnyttja rabatten. Rabatten kan inte kombineras med andra rabatter.

Vi använder cookies på vår sida för olika ändamål, exempelvis för att förbättra användarupplevelsen, för att utveckla vår service och för marknadsföring.