Tips då hundens hud och päls behöver omsorg

Coton Tepi och matte Erika

Hundens hud och päls är tydliga yttre tecken på hur hunden mår. Torr hud orsakar ofta klåda och pälsen kan vara mjällig och glanslös. Torr hud ökar dessutom risken för olika hudinfektioner och -irritationer. Med hjälp av tillskott av fettsyror i hundens kost kan vi vårda och förstärka hundens hud från insidan på ett naturligt sätt.

Nutrolin® SKIN & COAT är en patenterad näringsolja för vård av hundens hud, päls, klor och trampdynor. SKIN & COAT är baserad på forskning, 100 % naturlig och ger effekt inom 2-6 veckor. Näringsoljan ges smidigt tillsammans med hundens foder en gång om dagen.

Till vilka hundar passar Nutrolin® SKIN & COAT?

Nutrolin® SKIN & COAT är rätt val till alla fullvuxna hemma- och utställningshundar. Välj även SKIN & COAT oberoende av hundens ålder ifall hunden har hud- eller pälsproblem.

Hur fungerar Nutrolin® SKIN & COAT?

Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan ger välmående hud, vacker och rasenlig päls samt slitstarka trampdynor och klor. SKIN & COAT är världens enda patenterade fettsyretillskott för hudens och pälsens välmående, med patent i både EU och USA.

Essentiella fettsyror, speciellt omega-6 linolsyra, behövs för att upprätthålla hudens naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. Om ett djur inte får tillräckligt mycket linolsyra blir huden torr och mjällig, pälsfällningen ökar och risken för bakterie- och jästsvampsinfektioner blir större. SKIN & COAT innehåller rikligt med essentiella fettsyror som ger näring till huden och förbättrar hudens naturliga skyddslager.

Lyras atopiska klåda lättade

Lyra fick problem med klåda då hon var bara fem månader gammal. Efter många besök hos veterinären visar det sig att Lyra har atopisk dermatit och hon är allergisk mot kvalster, pollen, jästsvamp och fårull. Lyra medicineras, men mängden kortison hon får gör att hon dricker mycket vatten och kan inte hålla sig om nätterna. Matte Evelina får då tips om att prova Nutrolin® SKIN & COAT och snabbt kunde hon se resultat. ”Pälsen återfick sin glans, och trampdynorna blev mjuka och fina. Lyra började få tillbaka mer hår kring ögonen.” berättar Evelina för oss.

Kiira led av klosjukdomen SLO

Kiira som är en belgisk vallhund tervueren var en frisk hund ända tills hennes klor plötsligt började skalas av. Efter besök hos veterinären fastställdes det att Kiira led av SLO (symmetrisk lupoid oychodystrofi) som i vardags även kallas klolossning. SLO är en kronisk klosjukdom som gör att hunden tappar flera eller alla klor. Kiira fick prova Nutrolin® SKIN & COAT och det tog inte länge innan hennes klor blev bra igen.

3 tankar om “Tips då hundens hud och päls behöver omsorg

 1. Gunilla Axelsson says:

  Är Omega 6 verkligen den optimala fettsyran för hud ? Liksom vegetabiliska oljor ?? Är det inte omega 3 på samma sätt som för människor? Vi ger omega3 till bår hund.

  • Nutrolin® says:

   Tack för dina frågor Gunilla! För att ta hand om hundens hud behövs linolsyra och alfa-linolensyra. Linolsyra är omega-6-seriens essentiella fettsyra och alfa-linolensyran är en essentiell fettsyra ur omega-3-serien (omega-3 SDA). Observera att det är av stor betydelse vilka omega-6 och omega-3 fettsyror som hunden ska få av då vi vill ta hand om hud och päls. Exempelvis omega-3 EPA och DHA som finns i fiskolja tar inte hand om hud och päls.

   Hunden behöver linolsyra för att upprätthålla hudens skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. Om en hund inte får tillräckligt mycket linolsyra blir huden torr och mjällig, hårfällningen ökar och risken för bakterie- och jästsvampsinfektioner blir större.

   En barriärfunktion som fungerar dåligt kan stärkas med näringsolja som innehåller förutom omega-6 linolsyra även alfa-linolensyra (omega-3 SDA) samt naturliga tokoferoler (alfa-tokoferol, dvs. E-vitamin och beta-, gamma- och delta-tokoferoler).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.