Förbered hunden inför hösten: huden, pälsen, klorna och trampdynorna

Förbered hunden inför hösten: huden, pälsen, klorna och trampdynorna

Med hösten kommer de fuktiga tiderna och då vi går mot vintern blir inneluften allt torrare. Detta är två aspekter som båda kan påverka hundens hud, päls, klor och trampdynor negativt. En del hundar får klåda och eksem, andra spruckna trampdynor och sköra klor, och vissa hundar börjar mjälla och tappa päls.

Hundens kost påverkar pälsen, huden, klorna och trampdynorna

För att hunden ska ha en välmående hud och päls samt slitstarka trampdynor och klor behöver hunden utvalda fettsyror i sin mat. Det är allra effektivast att tillsätta fettsyror i hundens kost med hjälp av en näringsolja. För att näringsoljan ska ge effekt på huden, pälsen, klorna och trampdynorna ska oljan innehålla essentiella fettsyror: omega-6 linolsyra och alfa-linolensyra (omega-3 SDA). Dessa fettsyror finns speciellt i vegetabiliska oljor. Olika vegetabiliska oljor innehåller olika mycket av dessa fettsyror. Därför är det bäst att välja en näringsolja som specifikt är framtagen för vård av hundens hud och päls.

Hundens hudproblem ökar under hösten och vintern

I dagsläge lider många hundar av problem med huden eller pälsen i något skede av sitt liv. Störningar i hundens hud beror ofta på att huden är för torr. Då huden är för torr rubbas hudens naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. Hudproblem som då uppstår är exempelvis klåda, eksem, mjäll och glanslös päls samt spruckna klor och trampdynor. Dessa är problem som ofta ökar och blir värre under hösten och vintern.

Med Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan är det möjligt att motverka de hud- och pälsproblem som hösten och vintern orsakar. Näringsoljan fungerar dessutom som en invärtes tass-salva och vårdar även spruckna klor. SKIN & COAT lämpar sig för hundar i alla åldrar och hundarna älskar normalt smaken.

Användarerfarenhet: Lystis trampdynor blev välmående

Emma beslöt sig för att ge av Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan till sin hund Lysti som hade problem med sina tassar. “Tack vare SKIN & COAT fick vi enkelt och snabbt Lystis trampdynor och klor i skick. Det är bara en månad mellan de övre och nedre bilderna på trampdynorna. SKIN & COAT har dessutom gett effekt på pälsen som inte riktigt ville återhämta sig efter Lystis valpkull som hon hade för ett år sedan. Jag vet att många kämpar med den här typen av problem med speciellt trampdynorna och klorna. För oss var SKIN & COAT räddningen!”.

Användarerfarenhet: Jax kala fläckar bakom öronen försvann

Hunden Jax hade alltid haft kala fläckar bakom sina öron. Matte Isabella provade därför Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan till Jax. Som du kan se på bilden så var förändringen stor. Isabella skriver: “Tack för er fantastiska SKIN & COAT! Jax har aldrig haft hår bakom öronen vad jag än provat med. Efter ett par månader med SKIN & COAT så ser det såhär fint ut, helt otroligt! Utöver detta så har Jax även fått mycket mer hår på magen, glansigare/mjukare päls samt supermjuka trampdynor. Tidigare hade han väldigt torra tassar med sprickor, men inte idag. Så tack än en gång för en superprodukt!“
Hunden Jax fick hjälp mot kala fläckar bakom öronen och torra trampdynor

Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan i ett nötskal

  • Skyddar och ger näring till hundens hud och förbättrar pälskvaliteten.
  • Hjälper mot torr hud och minskar hårfällning samt motarbetar jästsvamp och mjäll.
  • Fungerar som en invärtes tass-salva och vårdar spruckna klor.
  • Stödjer vården av atopi och andra hudinflammationer.

Vad innehåller SKIN & COAT?

  • Kallpressade vegetabiliska oljor (essentiella fettsyror 480 mg/ml)
  • Naturlig E-vitamin 2,5 mg/ml
  • Rosmarin- och tokoferolextrakt
Förbered hunden inför hösten: huden, pälsen, klorna och trampdynorna

4 tankar om “Förbered hunden inför hösten: huden, pälsen, klorna och trampdynorna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.