Jul och årsskifte för hästarna vid Skånsta Ryttare

Jul och årsskifte för hästarna vid Skånsta Ryttare

I skrivande stund är det nya året bara ett par dagar gammalt och vi har tagit oss igenom julstök och ett nyårsfirande som för oss med fyrbenta familjemedlemmar ofta är något vi helt enkelt bara måste genomlida. I år har smällandet varit ganska modest i vårt område, vilket vi är väldigt tacksamma över. Troligen beror detta på att vår kommun av hänsyn till djur och natur förra året införde generellt förbud mot smällare och raketer, annat än nyårsafton mellan 23.30 och 00.30.

Nu är det ju inte endast stress och elände som hör till jul- och nyårsfirande, långt därifrån. Gun fick en välbehövlig vilovecka innan jul, vilket resulterade i en mycket pigg häst. Inte minst visade hon det vid den traditionella fotosessionen för familjens julkort, hon var över hela ytan om man uttrycker sig milt. Ett femtital bilder, en less fotograf och en sur hund senare blev det till slut ett (!) foto som dög som julkort; men de övriga bilderna ledde i alla fall till mycken munterhet. 

Jul och årsskifte för hästarna vid Skånsta Ryttare

Den årliga Nyårskadriljen

En mångårig tradition vi har hos Skånsta Ryttare är Nyårskadriljen, en munter tillställning som går av stapeln kl. 9 på nyårsaftons morgon och avslutas med gemensam kaffestund med glögg och tillhörande bakverk. Jag är en entusiastisk deltagare i kadriljen och i år anmälde jag mig självklart tillsammans med Gun.

För Gun var det kadriljpremiär, så för att förbereda henne på bästa sätt fick husse anlitas som discjockey och spela musik under våra gympa- och ridpass i ridhuset. Vi upptäckte att Gun helt klart tycker om att träna till musik och att Earth Wind and Fire’s ”September” verkar vara en favorit. En kort kadrilj-övning med vårt ridgäng hann vi också med och även detta tyckte Gun var roligt, så då ansåg vi oss väl förberedda.

Så på nyårsaftons morgon stod Gun tålmodigt ut med att bli omsorgsfullt groomad och utstyrd med glitter. Hon blev väldigt laddad av alla hästar och musiken, men genomförde hela kadriljen utan att ta ett enda hoppsasteg och förtjänade alla morötter, äpplen och kramar hon fick efteråt.

Jul och årsskifte för hästarna vid Skånsta Ryttare

Mål inför det nya året

Så här i början av året är det ju naturligt att oavsett intresseområde fundera över vilka mål man har, om man har några. För mig är förstås målet att hålla Gun fräsch och glad så att hon och jag får så många år tillsammans som möjligt. Hon fortsätter med sin nuvarande foderstat inkluderande Nutrolin® HORSE Sport-näringsoljan. Vi kommer fortsätta varva ridpass med arbete för hand och kortare viloperioder; och däremellan ska vi utmana oss med nya saker, vad detta blir exakt återkommer vi till.

Hjälp för hästen Tordens stela leder

Apropå Nutrolin® HORSE Sport, så har ridskolans nestor, en stilig äldre gentleman vid namn Torden, också fått Sport-näringsoljan sedan några veckor tillbaka. Han började bli lite stel i lederna och se lite trött ut, så vi tyckte vi skulle göra ett försök. Torden hade inga som helst problem att vänja sig vid smaken av oljan, utan smaskade glatt i sig det tillsammans med mashen. Han piggnade snabbt till och på julavslutningens gymkhana gjorde han till och med ärevarv i full galopp; och på den traditionella Lucia-tablån fick han hedersuppdraget att bära Lucia.

Hästen Torden får hjälp för sina slitna leder

Nu är det alltså ytterligare en häst i stallet som ska prova på Sport-oljan och sedan har vi även en häst som börjat använda Nutrolin® HORSE Skin & Coat med gott resultat.

Vi ser fram emot kommande år med tillförsikt och önskar er alla ett Gott Nytt År!

– Katja och Gun på Skånsta Ryttare

1,229.00kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.