Nakenhundar med vintereksem, finnar och pormaskar

Jag har i många år letat efter det där lilla extra för att ge mina hundar den där extra glansiga, mjuka och spänstiga huden. Jag vill att hundarna ska ha en hud som samtidigt är lätt att underhålla och att den inte ska vara för känslig vid lek, då mina älskade fyrbentingar inte har den skyddande pälsen.

Jag har nog testat de flesta schampon, krämer och insmörjnings-oljor som finns på marknaden. Visst ger många utav dessa ett tillfredställande resultat, men det blir ett hästjobb. Mina tankar har alltid varit att det ju måste finnas något som smörjer bra inifrån, precis som det gör för oss människor, men jag har aldrig tyckt att de rena laxoljorna med flera som finns gett det resultat jag vill ha. Så jakten på rätt produkt fortsatte helt enkelt.

En vinter skedde det jag bävat för, min ena hane fick fula vintereksem då han dels blev torr utav kylan och behövde varma, tjocka kläder som stängde in. Jag smörjde med allt och det enda som gav resultat var cortisonsalvan. Det vill man ju inte riktigt använda sig utav!

Så en dag frågade en kompis om jag testat Nutrolin® SKIN & COAT. Jag, förvånad över att ha missat något, frågade vad det var och tänkte att tja, de är ju värt att testa även om jag inte riktigt trodde att oljan skulle ge några större resultat om jag ska vara helt ärlig. Jag köpte ändå en flaska för att iallafall ge den en chans.

Gissa om jag blev förvånad?

Min hund Chabo var ung på denna tid och hade utöver vintereksem även finnar och pormaskar som i perioder flammade upp. Detta är inte alls ovanligt hos rasen i unghundsåldern, men samtidigt fick Chabo lätt jäst i öronen och ena ljumsken.

Redan en vecka efter att vi börjat med Nutrolin® SKIN & COAT-oljan kunde jag se små, små skillnader. Det började med att de torra trampdynorna började läka. Chabo är i mina ögon enormt knäpp – han älskar snö, ju värre snöväder desto mer vill han vara ute, men han vägrar ha skor på tassarna som självklart blir torra och spricker i kylan. Men som sagt började trampdynorna mjukna och läka synligt redan efter första veckan med oljan! Något jag helt ärligt inte sett tidigare hur mycket jag än smort med olika saker eller vilket foder han fått. Nu började jag faktiskt se ett hopp om ljusning även med vintereksemet och jodå, sakta men säkert krympte det och försvann ihop med hans finnar. Chabo har aldrig haft en finne efter att han fått Nutrolin® SKIN & COAT, även pormaskarna minskade med i alla fall 98%.

Nakenhundar med vintereksem, finnar och pormaskar

Kan detta varit en tillfällighet?

Då jag har fler hundar i hemmet fick de alla utav Nutrolin® SKIN & COAT-oljan och vilka skillnader det blivit. Min andra hane har alltid haft en bra, mjuk hud. Dock FÖR mjuk varpå han fått skavsår bara av att titta på ett halsband. Tack vare denna, i mina ögon, makalösa olja har han bara fått skavsår enstaka gånger och det enbart när det av någon anledning varit uppehåll på oljan i maten. Hans hud glänser verkligen välmående tack vare oljan. Samma med vår pälsade tik, hennes päls glänser och det ger jag oljan all cred för.

Idag ger vi hela flocken utav Nutrolins sortiment. De vuxna får Nutrolin® SKIN & COAT och valparna Nutrolin® PUPPY & MOM vilket vi även kommer ge de tikar som ska få valpar.

Nakenhundar med vintereksem, finnar och pormaskar

Nutrolin®-näringsoljorna en del av vardagen

Jag kommer för evigt vara tacksam till min kompis för att hon tipsade mig om denna olja. Jag kommer aldrig sluta ge mina hundar utav den. Ett stort plus är att de älskar smaken utav oljan vilket är positivt då de annars är enormt kräsna.

Det jag idag ser som de absolut största fördelarna med oljan är att huden smörjs inifrån. Detta gör att jag endast behöver smörja hundarna efter bad eller som när Hero badat i sina älskade brännässlor (förstår inte förkärleken han har?). Huden läker snabbt vid eventuella revor som kommer utav lek och eftersom huden är så mjuk och smidig så blir det förre utav dessa.

Jag kunde helt ärligt inte vara nöjdare och tipsar om Nutrolin® till alla jag känner vare sig de har nakna eller pälsade hundar. Jag har till och med tänkt testa Mai SKIN-oljan för människor till mig och barnen då vi lätt får torr hud. Detta enbart för vilket magiskt resultat som hundarnas olja gett och det utan att de behöver några stora mängder.

Hälsningar, Sanna på kennel Barking Huxa’s