Hunden Buck – från vanvårdad till välmående

Buck kom till mig som akut jourhund. I mitt arbete för föreningen Hundar utan hem händer det ibland att en hund som befinner sig i en utsatt situation snabbt behöver hämtas. Buck hade blivit omhändertagen av länsstyrelsen på grund av vanvård och skulle avlivas två dagar senare om vi inte kunde ta emot honom. Så jag åkte och hämtade Buck på ett pensionat utanför stan. Han hade under tre månaders tid bott i en bil, där han under en stor del av tiden lämnats ensam.

Hunden Buck – från vanvårdad till välmående

Bortnött päls och sår i huden

Bucks päls var matt och glanslös, pälsen runt halsen var nästan bortnött efter en strypkedja. Han hade haft munkorg på sig dygnet runt, och hade infekterade sår på nosen från den. Han hade ett ganska djupt sår i huvudet, efter ett slag med ett föremål fick vi höra senare. Samt att han hade utslag och insektsbett över magen och på huvudet.

Det var bara tänkt att Buck skulle stanna i några dagar som en tillfällig lösning, men han blev kvar hos oss i flera månader och visade sig vara en underbart vänlig och trevlig hund.

Hunden Buck – från vanvårdad till välmående

Välmående hud och päls med Nutrolin® SKIN & COAT

Då Buck haft det så tufft ville jag att han skulle få de bästa möjliga förutsättningarna att läka, så jag gav honom Nutrolin® SKIN & COAT i maten varje dag. Det gav verkligt fina resultat och på bara några veckor hade såren läkt så gott som helt och all hudirritation var borta. Pälsen växte ut igen och gick från matt och sträv till glansig och mjuk.

Efter att ha varit stillasittande under lång tid fick nu Buck även hänga med ut på löprundor och ut i skogen på långa promenader och vandringar.

Den dagen Buck flyttade från oss till sin nya familj var han som en ny hund, frisk och stark. Det var underbart att se honom få ett tryggt och kärleksfullt hem och en egen familj.

Hunden Buck – från vanvårdad till välmående

Skribent: Anna Lintzén

Följ Anna och hennes egna hundar på Instagram på kontot @annalintzen.

229.00kr599.00kr