Hunden Gaias sår på nosen ville inte läka – Nutrolin® SKIN & COAT hjälpte

Gaia är en korthårig sankt bernhardshund som är tre år gammal. Hon diagnostiserades med Addisons sjukdom då hon var bara ett år gammal. Det går inte att bota sjukdomen utan Gaia kommer att medicineras livet ut. På grund av sin sjukdom har Gaia haft problem med ett sår på nosen som inte ville läka.

– Många som har Addisons sjukdom får bland annat problem med torr hud samt att såren inte läker lika fort som det annars gör. Just det resulterade i att Gaias nos sprack, ibland så djupt att det rann blod och såret ville inte läka. Först i kortare perioder, men senare allt oftare och mer svårläkt, berättar matte Viktorija om Gaias problem.

– Vi har provat olika krämer, salvor och oljor för att smörja in, men ingenting har fungerat, tills vi provade Nutrolin® SKIN & COAT. Första 3-4 veckor var inte effekten så märkbar, men vecka 5 läkte helt plötsligt Gaias nos. Det som nu är kvar är bara ett litet ärr som jag tror kommer försvinna med tiden. Nosen är nu i princip alltid fuktig och känns elastisk när man känner på den, glädjer sig Viktorija.

Addisons sjukdom hos hund

Hundens binjurar producerar binjurehormoner, men då hunden har Addisons sjukdom produceras det inte tillräckligt med binjurehormoner. Dessa hormoner är livsviktiga och därför måste en hund med Addisons sjukdom behandlas och medicineras livet ut. Hunden får ordinerat mineralkortikoider och ofta även kortison av veterinär, och hunden behöver gå på regelbundna kontroller.

Symptomen för Addisons sjukdom kan vara rätt diffusa, exempelvis allmän trötthet, diarré, aptitlöshet, ökad törst och muskelsvaghet.

Då hunden medicineras med kortison kan detta i längden göra huden tunnare. För att ge huden den extra näring den behöver är Nutrolin® SKIN & COAT-näringsoljan ett utmärkt val som tillskott. Näringsoljan är rik på speciellt omega-6 linolsyra som behövs för att upprätthålla hudens naturliga skyddslager, dvs. hudens barriärfunktion. SKIN & COAT innehåller även fettsyror som stödjer linolsyrans effekt: alfa-linolensyra, gamma-linolensyra (GLA) och stearidonsyra (SDA) samt naturlig E-vitamin.