Grand danoisen Jens kämpade mot tunn päls och kala fläckar

Jens är snart fyra år och ser majestätisk ut. Han föddes i Tyskland och var bara åtta eller nio veckor gammal när Camilla åkte för att hämta hem honom till Danmark för bli en del av hennes familj. Jens är nu en stilig, stor kille, och en fantastisk personlighet.

Då du är en stor kille, med stora studsar, händer det saker. Jens bröt en tå två gånger, och slet av en av sina klor när han var yngre. Förutom dessa olyckliga olyckor hade han i övrigt varit frisk. Jens hade även alltid haft en fin, jämn päls. Camilla ville stödja hans hud och gav honom regelbundet en eller annan olja i maten.

Plötsligt i mars 2021 började Jens få bulor i huden över hela ryggen. En av bulorna utvecklades till en kal fläck och hans veterinär var tvungen att behandla den. Det var inte fukteksem, så kallad hotspot, men det förblev ett mysterium vad det var frågan om.

Grand danoisen Jens kämpade mot tunn päls och kala fläckar
Grand danoisen Jens kämpade mot tunn päls och kala fläckar

Fler mystiska fläckar och områden med tunn päls

”Snart efter detta började Jens få kala fläckar över hela ryggen, och områdena var känsliga för beröring. Jag tog honom till veterinären för andra gången, och de gjorde tester för att se om det fanns några kvalster, bakterier etc. Men de hittade inget”, berättar matte Camilla.

Under sommaren 2021 hade Jens stora områden med tunnare päls på båda sidor av kroppen, låren och framdelen.

Mer prover, en upptäckt på nätet – och ny päls

”Det var vid det här laget jag upptäckte Nutrolin®-sidan, i juli 2021. Jens såg riktigt hemsk ut”, sammanfattar Camilla. ”Innan Nutrolin® SKIN & COAT började ge effekt, tog jag honom till kliniken igen och fick hans blodprov för sköldkörtelproblem. Problem med sköldkörteln skulle ha kunnat orsakat dessa stora, symmetriskt tunnpälsade områden. Men testet var (lyckligtvis) negativt”, berättar Camilla i sitt meddelande till oss.

”Under tiden började Nutrolin®-oljan göra sitt jobb, och jag kunde se en hel del ny päls växa fram i de kala och tunnpälsade områdena. Detta var i mitten av augusti. Tillsammans med Nutrolin® SKIN & COAT gav jag Jens lite flytande B-vitamin i ca 2,5 vecka.” fortsätter Camilla.

Grand danoisen Jens kämpade mot tunn päls och kala fläckar

”I september såg Jens redan så bra ut igen, och vi fick aldrig reda på vad som hade orsakat hans plötsliga pälsavfall eller hudproblem. Och nu vågar jag inte sluta ge honom Nutrolin®-oljan i den stora flaskan med grön etikett”, avslutar Camilla sitt meddelande till oss.

Grand danoisen Jens kämpade mot tunn päls och kala fläckar