Hunden Lumi hade problem med matt päls och spruckna trampdynor

Lumi kom till mig för två år sedan som rescue från Irland. Hon var en rädd och försiktig tjej, och det var uppenbart att hon inte blivit väl behandlad. Hon hade troligtvis inte ens bott inomhus innan hon kom till mig.

Vi döpte henne till Lumi (som betyder snö på finska) eftersom det var en sån snöstorm dagen vi skulle hämta henne att vägarna var avstängda. Vi fick ta in på hotell, och istället hämta henne dagen därpå när vägarna var farbara igen. Så det kändes som ett passande namn för henne.

Hunden Lumi hade problem med matt päls och spruckna trampdynor

Oro över de torra trampdynorna

När Lumi kom hade hon matt och glanslös päls, men det som oroade mig mest var hennes trampdynor som var väldigt torra och spruckna. För att försöka hjälpa henne med detta började jag söka efter en bra salva för tassarna.

När jag ställde frågan om vad som var det bästa alternativet i hundforumen fick jag tipset att istället för att smörja tassarna börja ge Nutrolin® SKIN & COAT i maten. Eftersom Lumi även hade ganska torr hud och päls så bestämde jag mig för att prova.

Jag måste erkänna att jag blev förvånad när det bara efter ca två veckor började märkas skillnad på både päls och tassar. Efter en månad med Nutrolin® SKIN & COAT hade trampdynorna läkt helt och var nu mjuka och fina.

Nutrolin® SKIN & COAT till hela flocken

Efter detta har vi såklart fortsatt att använda Nutrolin® SKIN & COAT och nu får alla mina tre bordercollies den varje dag. De är fantastiskt blanka och fina i pälsen allihop, och vi har aldrig några problem med torr hud, klåda eller något sådant längre. Är det en produkt jag verkligen skulle vilja rekommendera andra hundägare så är det Nutrolin® SKIN & COAT.


Skribent: Anna Lintzén

Följ Lumi och familjens andra hundar tillsammans med matte Anna på Instagram på kontot @annalintzen.

229.00kr599.00kr